Bulgaria face apel la negocieri și le cere cetățenilor săi să PLECE din Rusia. „Nebunia, războiul şi agresiunea trebuie să se încheie”

Vicepreşedintele Bulgariei, Iliana Iotova, a comentat criza energetică, afirmând că toate guvernele ar trebui să-şi elaboreze propriul plan naţional.

Acesta trebuie să fie apărat în faţa instituţiilor europene, presupun că la începutul lunii, când va fi primul summit din acest sezon politic. Toate aceste probleme se vor afla pe ordinea de zi a consiliului. Probabil că preşedintele Rumen Radev va reprezenta Bulgaria şi va stabili şi specificul pentru ţara noastră. Dar cel mai important lucru în această situaţie este că noi toţi din UE trebuie să fim solidari, să nu existe linii de separare, să nu existe posibilităţi de aprovizionare cu combustibili şi gaze pentru unele ţări, iar pentru altele nu. Şi cred că aceasta ar trebui să fie şi poziţia bulgară”, a precizat Iotova, conform Rador.

În ceea ce priveşte războiul din Ucraina, vicepreşedintele bulgar a lansat un apel pentru negocieri, „pentru că nebunia, războiul şi agresiunea rusă din Ucraina trebuie să se încheie”.

Bulgaria şi-a sfătuit cetăţenii din Rusia să plece şi a recomandat să nu călătorească în interiorul acestei ţări, Ministerul de Externe de la Sofia justificând anunţul prin „situaţia complicată”, relatează DPA.

Cetăţenii bulgari ar trebui să ia în considerare să părăsească Rusia rapid prin toate mijloacele de transport disponibile, a precizat ministerul într-un comunicat transmis marţi. Bulgarii care rămân în Rusia sunt îndemnaţi să fie mai vigilenţi şi să evite locurile cu adunări mari de oameni. Bulgaria a condamnat războiul dus de Rusia în Ucraina şi a precizat că nu va recunoaşte referendumurile de anexare, amplu criticate, din regiunile ucrainene controlate de forţele ruse.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *