Budăi (Muncă): „Trebuie să avem un echilibru între măsurile economice şi pachetele sociale…”

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că, de la 1 ianuarie, pensiile ar trebui să crească cu cel puţin 10%. el a adăugat că poate ar fi necesar un procent mai amre de creştere, dar trebuie să existe un echilibru între măsurile economice şi pachetele sociale. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat, duminică, la Antena 3, cu ce procent vor creşte pensiile şi de la ce dată se va întâmpla acest lucru.

Ultima discuţie pe care am avut-o în coaliţie şi aţi văzut şi dumneavoastră co-preşedinţii coaliţiei, cei doi preşedinţi ai celor mai mari partide şi mă refer la Marcel Ciolacu şi la premierul României au spus foarte clar că de la 1 ianuarie pensiile vor creşte. Ministrul de Finanţe când s-a referit la procent s-a referit la procentul din lege care vorbeşte despre actualizarea cu rata inflaţiei, este vorba despre rata inflaţiei din 2021 care este 5,1%. Noi, PSD, când ne-am făcut calculele şi am făcut acele propuneri pe masa coaliţiei am luat în calcul cifre oficiale care sunt pe diferite siteuri de specialitate, mă refer la Comisia Naţională de Prognoză, INS, Ministerul Finanţelor, execuţia bugetară şi am ajuns la concluzia că pensiile ar trebui să crească de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%. În coaliţie şi în gândirea noastră poate ar trebui mai mult, dar trebuie să avem un echilibru în a sprijini şi mediul de afaceri şi să facem un echilibru între măsurile care vin în sprijinul mediului de afaceri, măsurile economice şi între tot ceea ce înseamnă pachetele sociale pentru că la un moment nu vrem să transformăm mai binele în duşmanul binelui şi s-a demonstrat până acum că ceea ce am decis în coaliţie încă din noiembrie anul trecut şi anume să echilibrăm între măsurile sociale şi cele economice au şi dat rezultate”, a explicat Marius Budăi.

El a precizat că în prezent se lucrează în coaliţie la construcţia bugetului, iar când va fi luată decizia finală în privinţa acestuia va fi cunoscut şi procentul final cu care vor fi majorate pensiile.

Marius Budăi dezvăluie cum a redus cheltuielile la minister: „Am oprit o parte din achiziţii, am schimbat prizele, am renunţat la unele deplasări”. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că a luat mai multe măsuri pentru a reducere cheltuilile la ministerul pe care îl conduce, printre care oprirea unor achiziţii care nu erau urgente, schimbarea prizelor cu unele cu tehnologie avansată şi renunţarea la unele deplasări. Marius Budăi a fost întrebat, duminică, la Antena 3, ce măsuri a luat în cadrul Ministerului Muncii pentru reducerea cheltuielilor bugetare.

La nivel de minister am oprit o parte din achiziţiile care am crezut că pot fi amânate pentru anul următor, care nu erau neapărat urgente, să nu fie achiziţiie cum au fost, de exemplu, achiziţii de programe de soft pentru digitalizare. Am schimbat la nivel de minister şi în agenţiile pe care le coordonez am schimbat tot ce înseamnă costuri de iluminat şi prize cu prize cu tehnologie avansată. S-au făcut reduceri de cheltuieli. Am renunţat la unele deplasări. Sunt ceea ce putem face şi până la urmă ceea ce trebuie să facem nu numai într-o situaţie de criză ci trebuie să fie o grijă permanentă”, a declarat Marius Budăi.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *