Au crescut salariile bugetarilor cu… 150 de lei. Beneficiari: Aproximativ un milion de oameni

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a precizat, după ședința de Guvern, că aproximativ un milion de bugetari vor primi, de la 1 august, în medie, cu 150 de lei mai mult la salariu. Impactul bugetar e de 2,1 miliarde de lei, bani care deja sunt bugetați, menționează el. Marius Budăi a precizat că majorarea va fi, în medie, de 150 de lei pentru fiecare angajat. El menționează că nu sunt incluși angajații din sistemul medical, precum și alte categorii din ministere, care au ajuns deja la nivelul salarial prevăzut pentru 2022.

„Impactul bugetar este undeva la 2,1 miliarde, dar intră în cheltuielile bugetare deja aprobate”, a ținut să adauge Marius Budăi.

Astăzi (vineri – n.r.) aprobăm creșterea salariilor în sistemul public. Este o creștere în concordanță cu disponibilitatea bugetară și, desigur, în conformitate cu discuțiile avute cu partenerii sociali”, spunea lqa începutul ședinței Executivului premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat că este vorba de acordarea unei pătrimi din diferența existentă în plată și nivelul salarial care ar fi trebuit să fi ajuns, conform legii 153, în anul 2022.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *