Budăi (Muncă): „Pensia este o proprietate! Statul e obligat prin Constituţie să plătească pensiile”

Ministrul Muncii a venit cu lămuriri în ceea ce priveşte sistemul de pensii, după ce Cristian Popa, fost prim-viceguvernator la BNR, actualmente membru în Consiliul de Administrație, a afirmat că sistemul public de pensii este nesustenabil. Marius Budăi neagă, însă, acest scenariu. Ministrul Muncii s-a arătat indignat de faptul că nu economist lansează scenarii apocaliptice panicând populaţia în loc să vorbească despre soluţii. În emisiunea Ultima oră de la România TV, ministrul Budăi a dat asigurări că toţi pensionarii îşi vor primi pensiile până la ultimul leu.

Avem foarte mulţi ani de când se anunţă sfârşitul sistemului de pensii din România. Cetăţenii se aşteaptă de la un expert al BNR să prezinte soluţii, nu apocalipse fără soluţii. Oamenii trebuie să ştie foarte clar că vor primi pensiile, e dreptul lor creat în zeci de ani de contributivitate, statul e obligat să onoreze această obligaţie prin Constituţie. Pensia este o proprietate. Cu toţii putem căuta soluţii. Avem 6,6 milioane de cotracte de muncă active, 5,6 milioane de contracte cu normă întreagă, 1 milion de contracte cu timp parţial. Avem 5,7 milioane de salariaţi. Este de obligaţia statului să ia măsurile necesare pentru a sprijini mediul de afaceri să-şi apere locurile de muncă, dar şi să creeze altele. Iar asta facem deja. La rectificarea bugetară am solicitat bani suplimentari. I-am primit. Prin convenţiile pe care le încheiem cu ANOFM, pentru care am solicitat sume suplimentare la rectificare, prin aceste convenţii plătim mediul privat ca să-l încurajăm să angajeze tineri, să-i califice la locul de muncă, să angajeze acele persoane care sunt greu de angajat. E vorba despre 2.250 de lei lunar per angajat. Noi trebuie să creem măsuri economice, trebuie să lucrăm, să anticipăm, să fim proactivi. Dacă vom cânta prohodul, nu o să rezolvăm nimic. Părinţii şi bunicii noştri aşteaptă de la economişti soluţii, nu scenarii apocaliptice”, a conchis ministrul Muncii.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Budăi (Muncă): „Pensia este o proprietate! Statul e obligat prin Constituţie să plătească pensiile”

  • vineri, 26 august 2022 la 09:38
    Legătură permanentă

    Chiar bate campii tovarasul asta ? Cum adica este o proprietate ? Despre ce vorbim ,o proprietate care scade sau creste cumm vrea muschiul hotului care ne conduce ? Stabiliti dracului o data ptr.totdeauna care este valorea punctului de pensie raportata la salariul mediu brut ! De ex. cum sa dai unui pensionar care are un punct de pensie(adica veniturile lui au fost mereu egale cu salariul mediu brut) o penie care reprezinta doar 19 % din salariul mediu brut ? Cum s-a putut sa fie 43 % din salariul mediu brut sub guvernarea Basescu ? Voi schimbati Legea numai ca sa violati acest raport

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *