Atașați militari, membri ai corpului diplomatic şi consular și oameni de afaceri, la concertul simfonic organizat de Ziua Greciei – VIDEO

Uniunea Elenă din România, în parteneriat cu Ambasada Greciei, a organizat luni cu prilejul sărbătoririi ZILEI NAȚIONALE A REPUBLICII ELENE, la Ateneul Român, un Concert Simfonic extraordinar susținut de Orchestra și Corul Mixt al Conservatorului „Ano Polis” din Salonic și Orchestra și Corul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești. Dirijor: Panagiotis Diamantis – Directorul Conservatorului; Solist: Alexandros Tzovani, bariton. De asemenea, concertul de ieri seară a reprezentat și un omagiu adus lui Mikis Theodorakis. Artistul grec a scris peste 1.000 de cântece, a compus muzica filmelor Zorba Grecul, Z sau Serpico. De asemenea, este autorul Trilogiei Mauthausen, considerată cea mai frumoasă lucrare muzicală despre Holocaust și probabil cea mai bună lucrare a lui.

ziua greciei 2

Evenimentul din Capitală se înscrie într-o largă serie de acțiuni organizată în aceste zile în toată țara de Uniunea Elenă, prezidată de deputatul prahovean Dragoș Gabriel Zisopol. De exemplu, dminică, 24 martie 2024, au avut loc manifestările desfăşurate în cinstea eroilor Revoluției Elene de la 1821 la Biserica Greacă „Buna Vestire” din Bucureşti. La aceste evenimente au luat parte E.S. doamna Lili Evangelia Grammatika, ambasadorul Republicii Elene în România, domnul Georgios Papanikolaou, prim consul al Ambasadei Republicii Elene în România, domnul Nikolaos Vlahakis, consilier pe probleme de Diplomație Publică al Ambasadei Republicii Elene în România, căpitanul Ioannis Panagiotou, atașatul militar al aceleiași Ambasade, membri ai corpului diplomatic şi consular grec, membrii Orchestrei și Corului „Ano Polis” din Salonic, aflați în România cu ocazia concertului pe care îl vor susține la Ateneul Român, membrii delegației eleno-cipriote care în aceată perioadă vizitează municipiul Ploiești, oameni de afaceri greci, membri ai Filialei Elene din Bucureşti, filoeleni etc. După slujba de Te-Deum a avut loc ceremonialul depunerii de coroane la monumentul eroului naţional Rigas Velestinlis, aflat în curtea aşezământului religios.

ziua greciei 3 1

Concertul de luni seară a început cu intonarea imnurilor celor două state, respectiv Grecia și România:

ARVE Error:
ARVE Error: Invalid URL in url
Invalid URL in url
detect_provider_and_id_from_url method needs url.

În discursul său, E.S. doamna Lili Evangelia Grammatika a vorbit, printre altele, despre momentele istorice comune dintre România și Grecia și importanța independenței oricărei națiuni:

ARVE Error:
ARVE Error: Invalid URL in url
Invalid URL in url
detect_provider_and_id_from_url method needs url.
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *