Armata Siriei, în pregătiri de ciocnire cu soldații turci

Ziarul Al Watan a scris că cel puțin 20 de tancuri siriene și vehicule blindate de transport de trupe au ajuns în zona în care au fost desfășurate forțele guvernamentale. Au fost livrate și piese de artilerie și mitraliere grele. Din 20 noiembrie, forțele aeriene și artileria turcă atacă teritoriul controlat de Forțele Democratice Siriene (SDS) kurde, în nordul provinciilor Alep, Raqqa și Hasakah. Forțele turce și forțele de opoziție siriene au tras 795 de obuze în așezările situate acolo în ultimele 48 de ore, potrivit raportului SDF. Civilii își părăsesc casele și se mută în interior în zone mai sigure.

Comandamentul Forțelor Armate siriene a transferat duminică întăriri militare și vehicule blindate în orașul Ain al-Arab, care este situat la 150 km nord-est de centrul provincial Alep, a arătat ziarul Al Watan, care citează o sursă militară siriană. Potrivit acestuia, în zona în care erau staționate forțele guvernamentale au ajuns cel puțin 20 de tancuri și vehicule blindate de transport de trupe și au fost livrate piese de artilerie și mitraliere grele.

Decizia de a desfășura întăriri și vehicule blindate a fost luată după bombardamentele puternice ale trupelor turce și ale opoziției armate siriene, care au provocat peste 40 de lovituri de artilerie la periferia orașelor Ain al-Arab și Tell Rifaat. Anterior, vehicule aeriene fără pilot turce au atacat aerodromul militar Meneg, unde se află primele linii de apărare ale armatei siriene și ale luptătorilor kurzi.

Pe 22 noiembrie, o grupare de armată a fost întărită în provincia Raqqa. O coloană cu vehicule blindate și tunuri grele a mers către orașul Ain Issa, situat pe o autostradă strategică care leagă regiunile de est și vest ale Siriei. Anterior, noi întăriri au fost trimise în regiunea Tell Tamer din nord-vestul provinciei Hasakeh pentru a respinge o posibilă invazie turcă.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *