Apple anunță parteneriat cu OpenAI. ChatGPT va fi disponibil pe iPhone

Compania Apple a anunțat un parteneriat cu OpenAI pentru a aduce ChatGPT pe dispozitivele sale și, de asemenea, a fost prezentată o strategie de inteligență artificială, integrând „Apple Intelligence” în suita sa de aplicații, inclusiv Siri, informează Reuters. Chiar dacă s-ar putea să fi pierdut câteva runde, producătorul iPhone folosește aceste mișcări pentru a-i asigura pe investitori că nu a pierdut bătălia AI cu Microsoft. Microsoft a investit în OpenAI la începutul competiției de marketing AI.

În cadrul conferinței Worldwide Developers Conference, Apple a prezentat cel mai recent sistem de operare pentru căștile sale de realitate mixtă Vision Pro și pentru iPhone, precum și funcții de inteligență artificială. Funcțiile de inteligență artificială vor veni cu cel mai recent software pentru dispozitivele sale, permițând utilizatorilor să rezume texte și să genereze alte tipuri de conținut, printre care animații personalizate pentru a ura la mulți ani unui prieten.

Integrarea ChatGPT va fi disponibilă anul acesta, dar și alte activități de inteligență artificială. Compania a spus că chatbotul va fi disponibil gratuit și nu va colecta datele utilizatorilor.

Pentru o variantă mai modernă, chiar și Siri va apela la expertiza ChatGPT. Va cere permisiunea utilizatorilor înainte de a interoga serviciul OpenAI.

iOS18, programul care alimentează dispozitivul său de referință, facilitează personalizarea ecranului de pornire al iPhone-ului și include versiuni îmbunătățite ale aplicațiilor interne ale dispozitivului, a anunțat Apple. În plus, noul program va include o funcție de „blocare a unei aplicații” care va ajuta utilizatorii să păstreze confidențialitatea datelor sensibile. Utilizatorii pot bloca anumite aplicații pentru a păstra datele în sistemul de operare mai bine controlate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *