Alianța instrumentată de AUR se dezintegrează. „Conservele lui Coldea au ieșit la atac pentru a distruge partidul”

Liderul Forța Identității Naționale, Ilan Laufer, anunță ruperea de George Simion și Alianța AUR. Laufer îl acuză pe George Simion că își tratează cu dispreț toți partenerii și face mișcări care în cele din urmă vor distruge mișcarea suveranistă.

„Partidul Forța Identității Naționale declară oficial separarea de George Simion și de Alianța AUR! De când am intrat în Alianța AUR, președintele AUR exercită presiuni asupra membrilor partidelor din Alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente. Acest comportament denotă că Alianța AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membrii ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianță, cu scopul clar de a confisca și distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România. Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepția publică conform căreia președintele AUR este o persoană izolată și nefrecventabilă în peisajul politic. Cu toate că mulți români de bună credință și-au pus speranța în acest proiect politic, președintele AUR, încercând să distrugă mișcarea suveranistă, insistă ca strategia sa principală să rămână axată pe blocaj, circ și scandal mediatic, cu toate că oamenii așteaptă soluții reale pentru problemele acute cu care se confruntă. Acest mod de operare al președintelui AUR nu va face altceva decât să izoleze Partidul AUR pe scena politică și va duce la plecarea altor partide din Alianță, dar și la pierderea oamenilor de bună credință din AUR, a căror încredere a fost trădată. Disprețul și umilința, greu de exprimat în cuvinte, cu care George Simion își tratează cei mai apropiați colaboratori duce la distrugerea acestui proiect politic și va duce la distrugerea Partidului AUR. Cu toate că Președintele AUR și-a pus semnătura pe “Protocolul de colaborare și funcționare a Alianței AUR”, acesta nu a avut de gând, de la bun început, să-și respecte propria semnătură, încălcând grav următoarele articole din acesta:

– Articolele 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15 și 16 care reglementează înființarea și funcționarea forurilor de conducere, adoptarea deciziilor, structura și ordinea pe liste a candidaților eligibili în alegeri, precum și algoritmul de alcătuire a listelor electorale.

– Articolul 3, litera A, referitor la elaborarea programului politic și de guvernare comun;

– Articolul 3, litera B, referitor la participarea partidelor din Alianță pe liste comune și respectarea candidaților propuși de fiecare partid individual.

Astfel, atât eu, cât și colegii mei din Partidul FIN, ne-am dedicat eforturile și munca în cadrul Alianței AUR în vederea contribuției la această construcție politică. Cu toate acestea, constatăm că realitatea descoperită este una crudă și contravine protocolului pe care l-am semnat, dar și principiilor democratice esențiale și valorilor naționaliste și suveraniste pentru care ne luptăm, motiv pentru care toți colegii din conducerea FIN am decis în unanimitate să ne retragem din Alianța AUR. Partidul Forța Identității Naționale va continua să lupte pentru valorile democratice în care credem cu tărie, pentru suveranitatea și dezvoltarea României în interiorul Uniunii Europene și pentru securitatea României în cadrul NATO.”, arată Ilan Laufer.

„Conservele lui Coldea au ieșit la atac pentru a distruge AUR”

De partea cealaltă, Marian Cucșa susține, într-o postare pe Facebook, că AUR este forța națională care primește cu brațele deschise pe toată lumea care gândește și simte românește, precizând că Alianta crede în șansa fiecărui român de a lupta pentru România.

„Din aceste motive partidele care formează Alianța au devenit un pericol pentru planurile dușmanilor României, pentru cei care ne-au ținut toți acești ani în mizerie și care au participat la furtul avuțiilor țării. Generalul Coldea, slugile sale din media și din mediul de afaceri, conservele sale din politică au fost activate pentru a distruge AUR. În încercarea de a se salva, după apariția investigațiilor media din ultimele săptămâni despre afacerile ilegale ale lui Florian Coldea, acesta a decis să își activeze conservele din politică. Un om care a făcut zeci de milioane din comisioane și trafic de influență, un om care i-a băgat la pușcărie pe români pentru a vinde țară vrea acum să pună Președintele României”, susține președintele Partidului Republican.

Cucșa precizează că de câteva săptămâni, Ilan Laufer (fost membru AUR) a decis să asculte ordinele lui Coldea și să intre în planurile politice ale acestuia.

„A făcut-o în spatele cortinei prin mai multe întâlniri cu generalul negru la un restaurant din zona Băneasa, dar și public în emisiuni ale unei televiziuni de știri, spre exemplu în dată de 16 februarie, transformându-se în avocatul lui Coldea. Dacă Ilan Laufer face aceste lucruri crezând că Florian Coldea îl va scapă de problemele penale sau dosarele de la diferite parchete se înșală, Coldea și-a băgat la pușcărie toți aliații. Poziția oficială a Alianței AUR este că Florian Coldea este direct responsabil de abuzuri, fapte ilegale, încălcări ale Constituției împotriva românilor, împotriva oamenilor de afaceri români și împotriva intereselor României. Mai mult, Coldea a fost în toată activitatea să cel mai mare dușman al mișcării unioniste și a făcut jocurile unei puteri estice împotriva României”, arată Cucșa.

„Cunoaștem planurile lui Coldea de a sparge AUR, de a-și folosi relațiile din justiție pentru a face dosare liderilor Alianței, de a utiliza agenții săi din media pentru a răspândi fake news. Cunoaștem planurile lui Florian Coldea de a infiltra PSD și de a-și folosi inclusiv conservele din PSD. Cunoaștem planurile lui Coldea de a destructura și de a sparge PNL în bucățele pentru a susține candidatura la prezidențiale a Laurei Kovesi. Având în vedere implicarea directă a lui Florian Coldea în jocul politic împotriva Alianței AUR:

– Credem că Serviciul Român de Informații este o instituție fundamentală a statului în care femeile și bărbații care poartă uniformă cu cinste, subofițeri, ofițeri și personal civil trebuie să asigure ordinea constituțională a României și să apere interesele românilor. Acțiunile lui Florian Coldea aduc grave prejudicii acestei instituții.

– solicităm instituțiilor statului și în special Serviciului Român de Informații să clarifice dacă activitățile ilegale derulate de Florian Coldea în ultimul an în zona politică, prin oamenii săi infiltrați în PSD, PNL și AUR beneficiază de girul serviciului sau sunt acțiuni personale,

– solicităm SRI să adopte măsurile legale și să informeze beneficiarii de informații și Comisia de control SRI de urgență cu privire la toate aceste activități care aduc atingere ordinii constituționale.

– Solicităm comisiei de control să declasifice de urgență audierile lui Coldea pentru că întreagă țară să vadă dimensiunea implicării acestuia în viață politică”, a mai scris Cucșa pe facebook.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *