Al doilea satelit românesc, construit de elevi, va fi lansat în spațiu cu o rachetă a lui Elon Musk

Se pare că cel de-al doilea satelit românesc, construit de cinci elevi de la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală, a trecut testele mecanice și electrice şi urmează să fie lansat de la Space X, în luna noiembrie, de pe o rachetă Falcon 9.

Cinci elevi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti trimit pe orbită al doilea satelit din seria Romanian Orbital Mission. ROM-3, a doua realizare a echipei RomSpace, se află în procedurile finale. Testele mecanice şi electrice au fost trecute cu succes în laboratoarele companiei Alba Orbital din Glasgow, Regatul Unit. Picosatelitul, botezat Space Starling, este gata de zbor şi urmează să fie instalat pe rachetă în luna octombrie”, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Aparent, misiunea satelitului este să colecteze date despre scoarța terestră, contribuind astfel la cercetarea și înțelegerea planetei. De asemenea, lansarea acestuia este programată să aibă loc în luna noiembrie, la Vandenberg, California, cu ajutorul unei rachete Falcon 9 a companiei SpaceX. După lansare, satelitul va orbita în jurul Pământului la o altitudine de 550 de kilometri cu o viteză de 28.000 de kilometri pe oră. Acesta va trece peste România de două ori pe zi.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *