A insistat până… i-a ieșit: Chițac va EXTERNALIZA lucrările Confort Urban – DOCUMENTE

A fost scandal mare la începutul lunii când, în cadrul unei ședințe extraordinare, s-a dezbătut, printre altele, proiectul privind „modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa”. Este practic vorba de un prim pas pentru externalizarea serviciilor prestate de Confort Urban în municipiul Constanța. Supărare mare atunci pe city-managerul Felicia Ovanesian, care a constatat faptul că, pe parcursul unui an, societatea poate să externalizeze doar 5% din lucrări. Astfel, dintr-o dată, Confort Urban… nu mai face față! De altfel, pe parcursul dezbaterilor, Felicia Ovanesian a încercat să convingă pe toată lumea de faptul că nu vor fi niciodată contracte cu dedicație, utilizând o dramoletă din care reținem că se accidentează bătrânii în trotuare.

Astăzi, în cadrul ședinței ordinare, proiectul a revenit pe tapet, în… două variante: prima, proiectul privind „aprobarea unor tarife pentru plata unor servicii de utilităţi publice şi conexe acestora prestate de către SC Confort Urban SRL”, potrivit căreia au fost mărite tarifele pentru lucrările prestate de Confort Urban, pentru că s-au scumpit combustibilii:

A doua, pentru „modificarea şi completarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local din municipiul Constanţa nr. 46590/2105/03.04.2013 aprobat prin HCL nr. 63/2013”, a stabilit, practic, externalizarea intens disputată pe 4 august și adoptată cu 17 voturi pentru și 8 abțineri, acestea fiind ale USR. Potrivit proiectului, dacă afară ninge, plouă, bate vântul sau e prea mult soare sau oricare altă scuză, Confort Urban va putea apela la alți operatori economici ca să-i facă treaba. Pe ce tarife, nu știm…:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *