„Ziua limbii turce” – Spectacol de gală organizat la Constanța de Uniunea Turcă

Uniunea Democrată Turcă din România organizează spectacolul de gală  „Ziua Limbii Turce”,  joi, 8 iunie 2023, ora 15.00, la Complexul Colonadelor din Constanţa. Evenimentul este organizat de Comisia de cultură a UDTR pentru a marca aniversarea a 7 ani de când se sărbătoreşte Ziua Limbii Turce în România, ca urmare a proiectului de lege iniţiat de deputatul Iusein Ibram, în anul 2016. În noiembrie 2016, Parlamentul României a adoptat Legea nr.223 care  instituie  ziua de 5 iunie ca Zi a Limbii Turce.

În cadrul spectacolului  de gală, vor susţine programe  artistice ansamblurile folclorice „Fidanlar” şi  „Şirinler” ale UDTR, precum şi „Izvoraşul Dobrogei” al Primăriei Fântânele.  Spectacolul va continua cu un moment poetic susţinut de elevii  care au obţinut premiul I la concursul naţional de poezii şi cântece  în limba turcă „Güzel Dilim-Fumoasa mea limbă turcă”, desfăşurat în data de 6 iunie, la Constanţa. În cadrul aceluiași eveniment, vor fi premiaţi elevii clasaţi pe primele 4 locuri, la concursul naţional „Güzel Dilim-Fumoasa mea limbă turcă” organizat de Ministerul Educaţiei şi ISJ Constanţa în parteneriat cu UDTR, la începutul acestei săptămâni. Elevii vor primi premii în bani din partea Ministerului Educaţiei şi Uniunii Democrate Turce din România.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe lideri ai UDTR, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *