Zelenski, către Rusia: „Ne veți despăgubi pentru TOATE daunele. Învățați cuvântul REPARAȚIE!”

Este a opta zi de război, iar Rusia domină spațiul aerian al țării vecine, spune ministrul ucrainean de Externe. După fiecare bombardament, victimele din rândul civililor și militarilor se numără cu zecile. Rusia și-a intensificat atacurile asupra marilor orașe ucrainene în țara vecină, Iar bombele și rachetele, căzute și peste blocuri și case, ucid oameni. Peste 2.000 de civili și-au pierdut viața într-o săptămână de lupte sângeroase, potrivit autorităților din Ucraina. Sunt temeri că după bombardamente ar fi sute de morți, doar la Mariupol, portul din sud. Raidurile aeriene şi cu rachete au continuat şi la Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării.

În cel mai recent discurs video, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia va despăgubi Ucraina pentru toate daunele pe care le-a suferit în timpul războiului brutal al Moscovei. „Vom restaura fiecare casă, fiecare stradă, fiecare oraș”, potrivit The Kyiv Independent.

Loviturile cu rachete și bombe ale Rusiei asupra orașelor ucrainene sunt o recunoaștere a faptului că nu au reușit să obțină nimic semnificativ pe teritoriul nostru. Toate liniile noastre de apărare sunt păstrate, inamicul nu are succes în niciuna dintre direcțiile strategice”, a spus Zelenski.

Invazia declanşată de armata rusă în Ucraina s-a dovedit o eroare tactică şi strategică surprinzătoare, marcată de penurii de hrană şi carburant, de abandonarea de vehicule armate, de pierderi de avioane şi de morţi în rândul soldaţilor, potrivit unor experţi americani, informează AFP.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *