Viktor Orban va face REFERENDUM în Ungaria privind sancțiunile împotriva Rusiei

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, vorbind luni în Parlamentul țării, și-a anunțat intenția de a organiza „consultări naționale” pentru a afla părerea cetăţenilor ţării cu privire la sancțiunile impuse împotriva Rusiei, anunţă ziarul Magyar Nemzet, scrie TASS, potrivit Rador.

„Sancțiunile (împotriva Rusiei) au fost introduse într-un mod nedemocratic, pentru că a fost decizia birocraților de la Bruxelles, pentru care europenii plătesc. ‘…’ Trebuie să aflăm părerea oamenilor. ‘. ..’ Pentru prima dată în Europa, în Ungaria, vom solicita părerea oamenilor despre sancțiuni.’…’ Vor fi lansate consultări naționale în cadrul cărora poporul ungar își va putea exprima opinia dacă le susține și dacă se pronunţă în favoarea introducerii altora noi”, a subliniat Orbán.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, conflictul din Ucraina ar fi avut caracter local, dar sancțiunile economice impuse de Occident împotriva Rusiei i-au conferit acestuia o amploare globală. Premierul maghiar a îndemnat la pregătirea pentru ostilități prelungite, subliniind că „SUA și UE ajută Ucraina cu bani, în timp ce resursele Rusiei sunt inepuizabile”.

Orbán a adăugat că se declară categoric împotriva „continuării și adâncirii” acţiunilor armate și a cerut „negocieri de pace imediate și încetarea focului”. El a numit, de asemenea, ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei drept o condiție pentru redresarea economiei europene.

Dacă sancțiunile impuse Rusiei vor fi ridicate, economia europeană își va putea recăpăta puterea”, a spus Orbán. Potrivit afirmaţiilor acestuia, din februarie, Rusia „a beneficiat puternic de pe urma prețurilor mari la energie”, iar sancțiunile, în opinia sa, au avut efectul opus: „Europenii au devenit mai săraci, iar Rusia mai bogată”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *