Viktor Orbán: „Ungaria NU va permite să fie atrasă într-o capcană și târâtă în conflictul armat din Ucraina!”

Ungaria nu va permite să fie atrasă într-o capcană și târâtă în conflictul armat din Ucraina, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orbán, luând cuvântul, duminică, în legătură cu sărbătorirea Zilelor Culturii Ungare în orașul Szatmárcseke, unde în urmă cu 200 de ani poetul Ferenc Kölcsey a scris textul imnului național.

Nu ne vom lăsa atrași în vârtejul războiului din ce în ce mai sângeros și vrem încetarea focului, negocieri și pace în Ucraina – a spus șeful Guvernului ungar, al cărui discurs a fost transmis pe postul de televiziune M1.

Viktor Orbán a dat asigurări că Ungaria nu va ceda presiunilor din partea altor state și nu își va schimba poziția față de conflictul ucrainean. „Vocile sirenelor care ne ispitesc să „trecem de partea dreaptă a istoriei” nu vor putea să ne prindă în capcană. Trebuie să rămânem pe partea ungară a istoriei chiar și în cele mai dificile și complicate situații”, a subliniat Orbán, informează TASS, potrivit Rador.

Menţionăm că, imediat după declanșarea conflictului din Ucraina, guvernul ungar și-a exprimat sprijinul pentru integritatea teritorială a acestei țări, a condamnat acțiunile Rusiei, dar în același timp a refuzat să livreze arme Kievului. În plus, Ungaria s-a opus sancțiunilor UE împotriva Rusiei, deoarece acestea nu au condus la o soluționare a situației din Ucraina, ci doar au provocat prejudicii economiei Europei. Această poziție a Ungariei a provocat nemulțumiri făţişe la Washington, Bruxelles și în capitalele multor țări UE.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *