Viktor Orbán: „Trebuie neapărat să ajungem la o înțelegere cu turcii și să fim în relații bune cu ei”

Premierul Viktor Orbán a numit Turcia un jucător-cheie pentru Ungaria în ceea ce privește aprovizionarea cu energie în viitor, în cadrul emisiunii “Bună dimineaţa, Ungaria!” (Jó reggelt, Magyarország!), difuzată vineri de Radio Kossuth din Budapesta, informează Rador.

Premierul a subliniat: „Azi, robinetul este “în mâna” Turciei şi a preşedintelui Erdogan. “Tot gazul pe care îl putem aduce vine prin Turcia, dacă Turcia închide robinetul nu este gaz, dacă lasă deschis, este gaz”, a subliniat premierul, care a adăugat: „Prin urmare, trebuie neapărat să ajungem la o înțelegere cu turcii, să fim în relații bune cu ei, să le acordăm respect și să cooperăm cu ei și în alte domenii, dacă vrem să avem o evaluare energetică favorabilă.”

Viktor Orbán s-a referit şi la programul amplu în curs de dezvoltare conform căruia o cantitate imensă de energie electrică ar urma să fie produsă în Azerbaidjan şi transportată în Ungaria printr-o conductă submarină cu implicarea Georgiei și a României.

Prin cooperarea a patru ţări am putea importa energie electrică la un preţ mic, a mai afirmat Viktor Orbán, care a vorbit şi despre negocierile purtate cu oficialii din Qatar pentru ca din gazele naturale care pot fi transportate pe navă să poată să cumpere şi statele europene. „Pe această temă şi eu am purtat negocieri, în trei runde, şi am ajuns la un acord”, a menţionat Viktor Orbán.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *