Viktor Orban, în România: „La noi tatăl este bărbat, mama este femeie şi copiii noştri să fie lăsaţi în pace! NU aveam război dacă era Trump președinte!”

Aflat la tabăra de vară de la Băile Tușnad, Viktor Orban a făcut câteva remarci la adresa Occidentului, spunând că Uniunea Europeană are nevoie de o nouă strategie. De asemenea, premierul maghiar a spus că dacă Trump era președinte al Statelor Unite nu ar fi fost război în Ucraina.

Rușii ne-au spus cererile lor: fără aderarea la NATO a Ucrainei și fără arme cu rază lungă de acțiune care să ajungă pe teritoriul său. Occidentul nici nu a vrut să negocieze despre asta. Acest refuz a declanșat războiul”, a declarat Viktor Orban. „Dacă Trump ar fi fost președinte și Merkel ar mai fi fost în funcție, războiul din Ucraina nu ar fi izbucnit niciodată”, a adăugat liderul guvernului de la Budapesta. 

Totodată, Viktor Orban a mai spus că  în acest moment caută aliați, pentru că „post-occidentalii” încearcă să perturbe Grupul de la Visegrád (format din Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria), iar războiul a zdruncinat cooperarea polono-maghiară.

Noile guverne din Cehia și Slovacia s-au îndreptat către „post-vest”, dar nu au înțeles că își pun caii într-un grajd care arde”, a mai ținut să precizeze Viktor Orban, conform fragmentele din discursul său publicate pe twitter de jurnalistul maghiar Katalin Halmai.

Trump îl considera pe Orban un „lider puternic” și spunea despre acesta că „a făcut o treabă puternică și minunată protejând Ungaria, oprind imigrația ilegală, creând locuri de muncă și ar trebui să i se permită în continuare să facă acest lucru”.

Pe de altă parte, Viktor Orban spunea în 2018, la Adunarea Generală a ONU, c Donald Trump Trump este un „model” pentru mișcarea suveranistă. În 2016, Orban a fost primul lider al unei țări din Uniunea Europeană care a susținut candidatura lui Trump la președinție. Ulterior, Trump l-a găzduit pe Orban la Casa Albă în 2019. Orban a susținut și candidatura lui Trump împotriva președintelui Joe Biden în 2020.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Băile Tuşnad, că printre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă Europa se numără criza demografică, criza spiritualităţii, a puterii Occidentului, dar şi o criză politică. El spune că fenomenul migraţionist a împărţit Europa în două tabere, care se luptă între ele, și că Occidentul s-a mutat în Europa Centrală și de Est. Premierul maghiar a reluat la Tabăra de vară de la Tușnad pozițiile sale privind minoritățile sexuale: „tatăl este bărbat, mama este femeie şi copiii noştri să fie lăsaţi în pace”, inclusiv de „armata lui Soros”.

„Problema cea mai spinoasă continua să fie problema demografică. Sunt mai multe înmormântări decât naşteri. (…) A doua provocare este fenomenul migraţionist, care a împărţit Europa în două. Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europa. Pur si simplu, Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt niste conglomerate de popoare. Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală şi, conform regulilor matematicii, o să se întâmple acea mare schimbare demografică. În acea parte a a continentului nostru (…), procentajul populaţiei non-europene va creşte peste 50%. Şi avem cealaltă parte a Europei, a Occidentului, Europa Centrală şi de Est, adică este vorba despre noi. Nu aş vrea să creez confuzie, dar, totuşi, o spun, în sensul spiritual: Occidentul s-a mutat în regiunea noastră. Aici avem Occidentul, acolo avem o structură post-occidentală şi se dă o bătălie între cele două părţi ale Europei. Deci, noi am făcut o ofertă post-occidentalilor, le-am spus, lăsaţi-ne în pace să ne decidem fiecare cine cu care vrea să fie vecin şi cu cine vrea să trăiască. Post-occidentalii au refuzat această ofertă şi au spus nu, noi o să vă transformăm în ceea ce suntem sau am devenit şi noi. Acum se vorbeşte mai puţin despre migraţie, dar credeţi-mă, nimic nu s-a schimbat. Bruxellesul şi echipele soroşiste pur şi simplu vor ne să ne forţeze să îi acceptăm pe migranţi”, a declarat Viktor Orban sâmbătă, la Tabăra de vară de la Tușnad, potrivit traducerii oficiale.

În context, prim-ministrul Ungariei s-a referit la „ideologia gender”, menţionând că „această nebunie occidentală nu va avea majoritate în această parte a lumii”.

Poziţia noastră este foarte simplă şi aici. Noi cerem, este o ofertă de toleranţă: nu vrem să le spunem cum să trăiască, le cerem doar ca să accepte că la noi tatăl este bărbat, mama este femeie şi copiii noştri să fie lăsaţi în pace. Şi asta să fie acceptat şi de armata lui Soros. Ar fi foarte important să se înţeleagă în Occident că în Ungaria şi în această parte a lumii, acest lucru nu este o problemă ideologică, ci pur şi simplu este cea mai importantă problemă a vieţii. Niciodată această nebunie occidentală nu va avea majoritate în această parte a lumii. Pur şi simplu, maghiarii şi câteva alte popoare nu acceptă că sunt aceste chestii gender, transnaţional, transgender. (…) Vă rog, deci, să nu confundăm şi să nu ne lăsăm confundaţi cu război, cu crize energetice şi economice, fiindcă asta trage un paravan în faţa ochilor noştri şi în jurul problematicii transgender şi a migraţiei. Dar, de fapt, punctul de cotitură al viitorului sunt aceste probleme: demografia, migraţia şi ideologia gender şi asta este miza luptei dintre stânga şi dreapta. Nu uitaţi, doamnelor şi domnilor, că viitorul nostru depinde de această problemă şi cum ne putem apăra”, a mai afirmat Viktor Orban.

În discursul său, premierul de la Budapesta a mai spus, printre altele, că Ungaria va căuta aliaţi care împărtăşesc aceleaşi viziuni, considerând foarte important ca ţara să rămână în afara războiului, a migraţiei, a impozitului global şi a ideologiei transgender, precum şi a recesiunii generale din Europa.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *