Viktor Orban, discurs în faţa conservatorilor americani: „Trebuie să ne UNIM FORȚELE! Progresiştii vor să SEPARE civilizaţia occidentală!”

Premierul ungar Viktor Orban i-a invitat pe conservatorii americani, joi, în cursul unei vizite în Texas, să-şi „unească forţele” în lupta pe care intenţionează să o ducă împotriva „progresiştilor de stânga„. „Trebuie să coordonăm mişcarea trupelor noastre, pentru că ne confruntăm cu aceeaşi provocare”, a declarat Viktor Orban, invitat la marele eveniment al conservatorilor americani de la Dallas, unde urma să vorbească şi Donald Trump.

„Progresiştii de astăzi încearcă să separe civilizaţia occidentală de rădăcinile ei creştine”, a acuzat Viktor Orban, adăugând că „ororile nazismului şi comunismului s-au produs pentru că unele state occidentale şi-au abandonat valorile creştine”. În aplauzele zgomotoase ale celor prezenţi, liderul în vârstă de 59 de ani a insistat asupra necesităţii „de a recâştiga controlului asupra instituţiilor” la Washington şi Bruxelles, referindu-se în special la viitoarele alegeri americane de la jumătatea mandatului, în noiembrie.

Sunt aici să vă spun că trebuie să ne unim forţele”, a lansat liderul, invitându-i pe conservatori „să-şi creeze propriile reguli” împotriva unui „război cultural”.

Într-un discurs virulent la 23 iulie, Viktor Orban a respins deja viziunea unei societăţi „multietnice”. „Nu vrem să fim o rasă mixtă”, care s-ar amesteca cu „non-europeni”, a declarat el, suscitând o ploaie de condamnări din partea Uniunii Europene şi a Statelor Unite, reaminteşte AFP.

Constituția ungară protejează familiile și copiii, a declarat joi premierul Viktor Orban, în statul Dallas, Statele Unite, în discursul său de deschidere la Conferința de vară a Uniunii Conservatoare Americane (CPAC).

„În Ungaria, nu numai că Guvernul a construit un zid fizic la frontiere și un zid financiar în jurul familiilor, dar a fost ridicat și un zid juridic pentru a proteja copiii de ideologia de gen care îi vizează”, a punctat Orban.

El a menționat, de asemenea, că maghiarii au spus „nu” educației sexuale în școli fără acordul părinților într-un referendum. Istoria Ungariei nu a existat niciodată un referendum în care o majoritate atât de mare a oamenilor să spună nu la ceva, a subliniat Viktor Orbán. El a precizat că, potrivit filosofiei sale politice, familia este locul în care părinții transmit valori generației următoare.

Dacă familiile tradiționale încetează să mai existe, atunci nimic nu poate salva Occidentul de la distrugere”, a concluzionat liderul de la Budapesta.

El a adăugat că acesta este motivul pentru care anul trecut Ungaria a cheltuit peste șase procente din PIB pentru politica familială.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.