Viktor Orban, deloc impresionat de amenințarea UE cu privire la tăierea banilor: „O glumă plictisitoare…”

Solicitarea parlamentarilor UE de a reduce fondurile pentru Ungaria este o „glumă plictisitoare”, a declarat vineri, premierul Ungariei, Viktor Orban, potrivit Reuters. Premierul ungar Viktor Orban a declarat vineri că solicitarea Parlamentului European de a tăia fondurile pentru Ungaria din cauza regresului democratic a fost o „glumă plictisitoare”. Europarlamentarii au votat joi pentru a condamna deteriorarea democrației în Ungaria sub conducerea lui Orban, aflat la putere din 2010, intensificând presiunea asupra conducerii UE pentru a tăia fondurile Ungariei.

În ceea ce privește decizia Parlamentului UE, credem că este de domeniul glumelor. Nu râdem pentru că este o glumă plictisitoare. Ei (legislatorii UE) fac acest lucru pentru a se amuza. Noi nu le acordăm atenție”, a declarat Orban, după întâlnirea cu președintele sârb Aleksandar Vucic. Invocând „riscuri de corupție”, se așteaptă ca, în curând, Comisia Europeană să recomande suspendarea sumelor alocate Budapestei din bugetul comun al blocului de 1.100 de miliarde de euro pentru perioada 2021-27.

Aceasta ar fi prima măsură a UE în cadrul noului pachet de sancțiuni financiare, denumit „bani pentru democrație”. Măsurile au fost convenite în urmă cu doi ani, după ce liderii UE i-au acuzat pe Orban și aliații săi din Polonia că „au dat înapoi cu privire la principiile democratice liberale”. În ultimele săptămâni, Budapesta a fost supusă la presiuni pentru a ajunge la un acord cu Bruxelles-ul și a debloca finanțarea pentru economia Ungariei.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *