Viktor Orban: „Contraofensiva va duce la pierderi mai mari ale ucrainenilor!”

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat vineri la radio Kossuth că ucrainenii se pregătesc de un contraatac, care este „treaba ucrainenilor” dar care le va aduce pierderi majore, conform Telex.

„Chiar și o persoană ca mine, fără cunoștințe academice militare, știe că într-un atac vei avea de trei ori mai multe pierderi decât cel care se apără. Și pentru o țară a cărei populație este o fracțiune din cea a părții opuse, lansarea unor atacuri militare mari în astfel de circumstanțe este o baie de sânge. Trebuie să facem totul, chiar înainte de a lansa contraatacul, pentru a convinge părțile că sunt necesare o încetare a focului și negocieri de pace”, a declarat Viktor Orban.

Potrivit acestuia „nici în cel mai bun scenariu nu se poate obține un rezultat mai bun pe linia frontului, pe câmpul de luptă, decât rezultatul care s-ar fi putut obține prin negocieri”.

Viktor Orban a precizat că atâta timp cât va fi premier, Ungaria nu va fi în război cu Rusia.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei i-a transmis vineri lui Viktor Orban să înceapă să facă ceva care ar contribui cu adevărat la sfârșitul războiului, după ce premierul ungar a spus că negocierile de pace ar da rezultate mai bune decât contraofensiva ucraineană, scrie Ukrainskaia Pravda. Purtătorul de cuvânt al diplomației ucrainene, Oleg Nikolenko, a reamintit că poziția Kievului cu privire la negocierile cu Rusia rămâne neschimbată: negocierile sunt posibile numai după retragerea completă a trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei.

„Încetarea focului fără îndeplinirea acestei condiții va îngheța status quo-ul, va oferi Rusiei posibilitatea de a se regrupa, de a acumula forță și de a recurge la un nou val de agresiune. Acest lucru este dovedit de experiența din 2014-2022″, a menționat el.

Purtătorul de cuvânt a menționat că atacurile constante ale Rusiei cu rachete și drone asupra orașelor ucrainene sunt o dovadă clară că Moscova nu ia în considerare alte scenarii decât continuarea războiului.

Totodată, am ținut cont de afirmația lui Viktor Orbán că îi este greu să fie singurul prim-ministru din UE care pledează pentru pace. Pentru a atenua această situație, facem apel la șeful guvernului ungar să înceapă în sfârșit să acționeze. De exemplu, condamnați agresiunea rusă, cereți de la Moscova să pună capăt războiului și să retragă armata rusă pe teritoriul ucrainean, să se alăture măsurilor de izolare internațională a Rusiei, să nu submineze unitatea în UE”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *