VIDEO SAJ Constanța vrea să-l scoată VINOVAT pe taximetristul care s-a tamponat cu ambulanța căzută în gropile lui Chițac

Pompierii ISU Dobrogea au fost solicitaţi să intervină pe 16 septembrie, în jurul orei 23.30, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona Dacia. Ambulanța s-a tamponat cu un taxi și, în urma coliziunii, s-a răsturnat într-o groapă a șantierului de reabilitare din zonă. În ambulanță, se afla patru persoane: un șofer și o asistentă, alături de doi pacienți – mamă și copil. Toate persoanele au fost transportate la spital. Conform SAJ Constanţa, ambulanţa se deplasa către spitalul judeţean, cu semnalele acustice şi luminoase pornite, având o urgenţă. Per total, au fost cinci persoane rănite în noaptea respectivă.

Între timp, din fericire, toate persoanele sunt bine, numai că Serviciul de Ambulanță Județean Constanța vrea să-l scoată vinovat pe… taximetristul care s-a tamponat cu ambulanța. Claudiu Tatu, șoferul de pe taximetru, denunță situații grave în privința accidentului. Acesta susține faptul că ambulanța avea pornite doar semnalele luminoase, nu și cele sonore – ambele fiind obligație legală în acest context. De altfel, dintr-o filmare la un minut după accident, se observă clar doar semnalele luminoase, fără cele sonore:

Alături de taximetrist, alți patru martori care susțin același lucru. Martorii, deși au fost indicați de taximetrist, nu au fost audiați nici până în prezent. Mai mult, Tatu a primit aprobarea să discute cu conducerea SAJ, care i-a spus că „vedem noi cine va fi vinovat”:

„Veneam pe Lăpușneanu de la City, către gară, duceam client acasă. La semafor aveam verde, am fost a treia mașină, pe undeva pe la mijloc. Nu s-au auzit sirene, nimic. Nici martorul, nici angajații de la Famous. Apoi, la Poliție, nu i-a fost luată declarația clientului… și nici a celor de la Famous de pe terasă. Legea spune că semnalele acustice trebuie aprinse: și girofar și sonor. Chiar și prin absurd dacă eu și ceilalți patru martori am fi fost surzi și nu am fi auzit (girofarul – n.r.), în caz de evitare a unui obstacol trecând pe roșu și urmat de accident, este vinovat. Mi s-a luat declarație, am cerut voie să discut cu conducerea SAJ, le-am explicat și lor ce s-a întâmplat. M-au luat peste picior, că știu ei mai bine ce s-a întâmplat. De obicei cei care au accidente cu mașini de stat se cer pretenții mari, indiferent de motive. Nu a pățit nimeni nimic și asta e cel mai important. Toată lumea e OK, numai asistenta o fractură la nas. Dar acum e bine. Am drept de conducere, am dovadă cu prelungire lunară. Nu mi s-a spus nimic, dar de la Salvare mi-au spus că… vedem noi cine o să fie vinovat. Martorii pe i-am indicat, nici unul nu a fost chemat pentru audieri”, a spus Claudiu Tatu, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.