VIDEO Proteste în Moldova, ACASĂ la Maia Sandu: „Jos Guvernul!”

Câteva mii de persoane au manifestat duminică în capitala Moldovei, pentru a cere demisia Guvernului prooccidental al ţării, pe fondul furiei crescânde faţă de creşterea preţurilor la gaze naturale şi a inflaţiei, scrie Reuters, potrivit Rador. Mica națiune est-europeană, aflată între Ucraina și România, s-a confruntat cu o creștere a tensiunilor politice în ultimele luni, pe măsură ce prețurile gazelor au crescut, în urma invaziei Rusiei în Ucraina.

Un reporter Reuters a văzut mii de oameni protestând în fața reședinței oficiale a președintelui moldovean, din centrul Chișinăului, scandând sloganuri printre care „Jos (președintele) Maia Sandu!” și „Jos Guvernul!”.

https://www.youtube.com/watch?v=SPB5pp4_vjw
https://www.youtube.com/watch?v=RIFveRtKpxc&feature=youtu.be

Sandu a condamnat în repetate rânduri acțiunile Moscovei în Ucraina și face eforturi pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE). Criticii ei susțin că ar fi trebuit să negocieze un acord mai bun în privința gazelor, cu Rusia, principalul furnizor al Moldovei. Vineri, autoritatea de reglementare a gazelor din Moldova a majorat prețurile cu 27% pentru gospodării. Aproximativ 10 corturi au fost montate de protestatari în afara reședinței, până după-amiaza, în urma unei tentative, săptămâna trecută, de a înființa o tabără de protest în fața Parlamentului Republicii Moldova.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *