VIDEO Prof. Adrian Cioroianu, la Constanța: „Suntem o putere locală, dar NU una regională! Trebuie să avem o strategie mai clară, mai ales pentru Marina Militară, pentru o prezență mai consistentă la Marea Neagră”

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie Brașov și Asociația Bedefililor din România organizează, în perioada 13-15 august 2022, Salonul de benzi desenate de la Constanța, activitate culturală desfășurată în cadrul proiectului cultural P1943/04.07.2022 Istorii pontice în benzi desenate, Aria tematică: Arte vizuale, Sesiunea II/2022.

muzeu minac

La evenimentul de sâmbătă a fost prezent și prof. Adrian Cioroianu, autor, istoric, jurnalist, eseist și om politic român, care a ocupat funcția de ministru al Afacerilor Externe în cabinetul Călin Popescu Tăriceanu (în perioada 5 aprilie 2007 – 15 aprilie 2008). Cioroianu este profesor universitar la Facultatea de Istorie de la Universitatea București, el este autorul mai multor cărți de istorie a României (și în special de istorie a României comuniste) și, sâmbătă, la Constanța, a lansat o carte dedicată regelui Ferdinand I, ca parte a unei adevărate colecții dedicată Casei Regale a României: 4 regi și 4 regine, chiar dacă unele dintre ele, practic, nu au fost regine ale României, cum ar fi Ana, soția regelui Mihai. Ultima carte din serie va fi dedicată Anei. Dincolo de discuțiile istorice, tematica abordată a fost despre benzile desenate, chiar Cioroianu fiind… desenat în cadrul evenimentului:

benzi desen muzeu minac
cioroianu 1

Seria de lucrări este realizată cu sprijinul masteranzilor de la Facultatea de Istorie din București:

Adrian Cioroianu s-a alăturat Partidului Național Liberal și a fost ales în Senatul României pentru județul Timiș în anul 2004. După aderarea României la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, el a îndeplinit funcția de europarlamentar, membru în Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) și vicepreședinte al Grupului ALDE din Parlamentul European. La data de 5 aprilie 2007, Cioroianu a devenit ministru al afacerilor externe în guvernul Tăriceanu remaniat. Din 2012, este decan al Facultății de Istorie a Universității din București. De asemenea, din 2015, Adrian Cioroianu este ambasador al României pe lângă UNESCO. Totodată, din 2013, Cioroianu a prezentat emisiunea 5 minute de istorie și… despre istorie, Constanța, politică și geopolitică a vorbit prof. într-un interviu pentru TOMIS NEWS:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.