VIDEO Ciucă și Ciolacu anunță „planul de iarnă”: „Discutăm cele mai NEGRE ipoteze și scenarii!”

https://www.youtube.com/watch?v=1scxr7VRGLg

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi că nu există riscul ca România să rămână fără energie. Totuși, el a anunțat că săptămâna viitoare va avea loc întâlnirea cu comandamentul de iarnă unde se va discuta cele mai negre ipoteze și scenarii. „Neprevăzutul poate să se întâmple”, a subliniat premierul.

„Săptămâna viitoare va avea loc întâlnirea cu comandamentul de iarnă. Ce vreau să subliniez este că pentru prima dată, la începutul lunii septembrie, avem acest plan. El de regulă se întocmea în noiembrie. (…) Din analiza de până acum nu identificăm riscul ca țara noastră să rămână fără energie. Sigur, trebuie să fim pregătiți, trebuie să avem ipoteze și scenarii, inclusiv scenariul negru, unde neprevăzutul poate să se întâmple și atunci la comandamentul de săptămâna viitoare tocmai aceste ipoteze și scenarii le vom discuta”, a anunțat premierul.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, dă asigurări că România nu rămâne fără energie la iarnă.

România nu rămâne fără energie. Nu există așa ceva”, a spus Ciolacu, de față cu premierul Nicolae Ciucă.

Din analiza de până acum nu identificăm riscul ca țara noastră să rămână fără energie”, afirmă Ciucă. „Capacitatea noastră și de import, și de export e de 2.200. România nu rămâne fără energie”, a completat Marcel Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, despre situaţia energetică, în contextul războiului din Ucraina, că din analiza de până acum, nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie. Şeful Executivului a precizat, însă, că trebuie să fim pregătiţi cu ipoteze şi scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul poate să se întâmple.

Săptămâna aceasta, ieri, am aprobat Planul de iarnă, întocmit de toţi cei care îşi desfăşoară activitatea şi sunt responsabili de sectorul energetic din România. Am stabilit ca săptămâna viitoare să avem întâlnirea cu comandamentul de iarnă. Pentru prima dată, la începutul lunii septembrie, avem acest plan. Reuşim, astfel, să avem o perioadă de timp în care să analizăm toate ipotezele care pot să afecteze sistemul energeticv şi să identificăm şi soluţiile”, a spus premierul, după un eveniment al Curţii de Conturi.

Nicolae Ciucă a continuat: „Din analiza de până acum, nu identificăm riscul ca ţara noastră să rămână fără energie”. Şeful Executivului a menţionat că „trebuie să fim pregătiţi cu ipoteze şi scenarii, inclusiv un scenariu negru în care neprevăzutul poate să se întâmple”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *