Vicepreședintele Comisiei de Apărare (USR) ȘTERGE PE JOS cu Poliția Locală: „INCOMPETENȚI de partid, șerifii primarilor trebuie să DISPARĂ!”

Poliția locală trebuie reformată, afirmă vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, Bogdan Rodeanu: „Salarii disproporționate față de Poliția Română. Incompetență. Schemă de angajați supraîncărcată cu activiști de partid. E momentul ca șerifii primarului să dispară”.

Poliția Locală. Desființare sau reformare? Salarii disproporționate față de Poliția Română. Incompetență. Neprofesionalism. Schemă de angajați supraîncărcată cu activiști de partid. Supradimensionare. Subordonare directă către Administrația locală. Toate acestea sunt o doar o parte din aspectele negative pe care cetățeanul de rând le poate vedea cu ușurință atunci când siguranța și bunul lui trai în comunitate îl preocupă în mod direct. Este desființarea o soluție? Cu tărie, nu cred acest lucru”, anunță Bogdan Rodeanu.

El a avut o întâlnire cu reprezentanților Sindicatului„Meridian”, organizație care reprezintă polițiști locali din toată țara.

Le-am expus perspectiva pe care o accept în calitate de parlamentar, dar și de vicepreședinte al Comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Soluția este reforma profundă. Integrarea în structurile MAI, cu o bugetare dublă: atât din bugetul național cât și din cel local. Adaptarea activităților la specificul comunitar local, atât din perspectiva dotărilor necesare cât și a configurării structurii operative. Vorbim de profesionalizare, de reguli de funcționare și de operativitate incluse în reglementări operative naționale. E nevoie de interoperabilitate cu celelalte structuri de ordine publică. E nevoie de cooperare și de o linie instituțională care să dea credibilitate acestei structuri. E momentul ca șerifii primarului să dispară și să-și vadă liniștiți de pensiile de serviciu de care deja beneficiază. E momentul unei noi viziuni politice pe acest context, departe de ordinul politic și mai aproape de cetățean. Ne dorim Lege și Ordine? Atunci va trebui, în primul rând, să implementăm aceste valori și în organizarea acestor structuri de ordine publică. E abia începutul și o altă cale față de cele impuse în mod particular atunci când vorbim de Poliția Locală”, conchide deputatul USR.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *