UPU au rămas fără bani și Arafat NU a anunțat ministerul! Rafila: „Cum să finanțăm ceva despre care nu știm?”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă, luni, întrebat despre lipsa banilor la Unităţile de Primiri Urgenţe, că distribuirea fondurilor este făcută către DSU care nu a notificat ministerul. „Nu putem să finanţăm ceva despre care nu avem informaţii”, afirmă Rafila, care a profitat de moment pentru a reitera ideea sa potrivit căreia Ministerul Sănătăţii ar trebui să coordoneze activitatea instituţiilor pe care le finanţează.

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, de ce Unităţile de Primiri Urgenţe nu mai au fonduri şi a afirmat: „Unităţile de Primiri Urgenţe sunt finanţate de Ministerul Sănătăţii, repartiţia fondurilor a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Nu am avut semnale, nu am avut informaţii. Dânşii ştiu, le-am trimis repetate adrese, dacă există probleme legate de finanţare sau lucruri de genul ăsta să ne notifice. Dacă nu ne-au notificat înseamnă că au notificat în altă parte. Nu putem să finanţăm ceva despre care nu avem informaţii”.

Ministrul a precizat că banii sunt la minister, dar repartiţia o face DSU.

„Noi de unde să ştim că nu mai sunt bani la UPU dacă dânşii nu ne notifică pe noi (…) Există o bugetare care este proiectată până la sfârşitul anului, dacă au fost situaţii de cheltuieli neprevăzute care au dus la depăşirea fondurilor alocate, ele trebuie comunicate”, a adăugat Rafila. Acesta a precizat că nu are „niciun fel de solicitare în momentul de faţă”.

Vedeţi, dumneavoastră aţi sesizat ceva care este anormal, unităţi medicale finanţate de la bugetul Ministerului Sănătăţii nu există o coerenţă în ceea ce priveşte alocarea, repartiţia fondurilor, prevenirea unor astfel de situaţii aşa cum le-aţi menţionat. E o pledoarie pe care am tot făcut-o în ultima perioadă, trebuie să existe o coordonare, nu se poate ca cineva să finanţeze o anumită activitate şi să nu aibă informaţii referitoare la modul în care se desfăşoară ea, inclusiv la finanţare”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă a vorbit cu Raed Arafat, Rafila a declarat: „Dânsul trebuie să ne notifice dacă sunt probleme pentru că dânsul e deţinătorul informaţiei. De unde să ştim? (…) E extrem de simplu, le-am indicat colegilor de la UPU cum să procedeze”, a mai afirmat ministrul.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *