Uniunea Europeană va obliga Rusia să vândă motorina SUB prețul pieței. Orice țară sau companie care încalcă sancțiunea va fi pedepsită

Uniunea Europeană vrea să lovească în Rusia cu noi sancțiuni. Rusia ar putea să exporte motorina doar sub prețul pieței pe viitor. Împreună cu partenerii internaționali, UE dorește să oblige Rusia să vândă cumpărătorilor din alte țări produse petroliere, cum ar fi motorina, sub prețul pieței, scrie spiegel.de.

Un acord la care au ajuns vineri reprezentanții guvernului prevede o limită inițială a prețului de 100 de dolari SUA (aproximativ 91 de euro) pe baril (159 de litri), după cum au confirmat mai mulți diplomați dpa de la Bruxelles.

Spre comparație: la bursele internaționale, un baril de motorină pentru livrare în Europa a fost tranzacționat ultima dată la prețuri echivalente cu aproximativ 100 până la 120 de euro. Pentru produsele de calitate inferioară se va aplica un plafon de preț de 45 USD (41 EUR) pe baril.

Pentru a impune plafonul de preț, ar trebui reglementat că, în viitor, serviciile importante pentru exportul produselor petroliere rusești să poată fi furnizate cu impunitate numai dacă prețul petrolului exportat nu depășește limita de preț. Companiile de transport maritim occidental și-ar putea folosi navele pentru a continua să transporte produse petroliere rusești către țări terțe, cum ar fi India. Regulamentul ar trebui să se aplice și altor servicii importante, cum ar fi asigurările, asistența tehnică și serviciile de finanțare și de brokeraj.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *