Ucraina cere României să recunoască la nivel oficial Rusia ca stat SPONSOR al terorismului – VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă a susținut joi, 10 noiembrie, o conferință de presă alături de omologul său ucrainean Denis Shmîhal, cu ocazia deschiderii punctului de trecere a frontierei şi a biroului vamal Vicovu de Sus (România) – Krasnoilsk (Ucraina). Premierul ucrainean a explicat că punctul de trecere reprezintă o apropiere între România și Ucraina:

„Deschiderea acestui punct de trecere reprezintă o apropiere între statele noastre. Ne-am întâlnit într-o perioadă foarte dificilă pentru Ucraina, în care agresorul distruge toată infrastructura critică, mai ales că se apropie iarna. Suntem recunoscători părții române pentru susținerea suveranității Ucrainei”, a transmis Denis Shmîhal.

Acesta din urmă a adăugat apoi că Ucraina ar fi recunoscătoare țării noastre dacă ar recunoaște la nivel oficial Rusia drept stat terorist. „România ne susține foarte activ în lupta împotriva agresorului. România susține ideea formării unui tribunal internațional. Ne susține în drumul nostru spre viitor. Am fi recunoscători părții române dacă ar recunoaște la nivel oficial, Rusia ca stat sponsor al terorismului”, a mai afirmat acesta.

Oficialul ucrainean a mai precizat că acesta este primul punct de trecere al frontierei care a fost construit de la zero din 1999 până azi.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *