Turcia vrea să aducă centrale electrice plutitoare în România pentru a da curent Ucrainei

O companie din Turcia ar putea trimite stații plutitoare de producere a curentului electric în Marea Neagră pentru a furniza Ucrainei până la 400 de megawați de energie electrică. Discuțiile în acest sens sunt în desfășurare, după cum a declarat miercuri directorul general al companiei Karpowership, Zeynep Harezi, într-un interviu acordat agenției turce de știri Anadolu.

Negociem pentru o putere de aproximativ 300-400 MW. Această capacitate poate furniza energie electrică pentru un milion de gospodării”, a spus Zeynep Harezi, citat de Kathimerini și preluat de Rador.

„Putem trimite trei sau patru nave pentru a oferi această capacitate de producție. Rămâne de convenit cum vor arăta detaliile tehnice și comerciale, precum și asigurarea securității lor”, a menționat directorul Karpowership.

Există linii de curent electric între România, Moldova și Ucraina. Putem amplasa nave în România și Moldova și putem furniza energie electrică prin linii electrice către Ucraina”, a mai explicat Harezi. Ea a mai spus că, după problemele de infrastructură cauzate de război, prima cerere de furnizare de astfel de nave a fost primită de la operatorul sistemului ucrainean pentru transportul energiei electrice Ukrenergo. Potrivit lui Harezi, în legătură cu acest plan a fost informată și Organizația Națiunilor Unite pentru a oferi coordonarea necesară a operațiunii.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *