Trump a câştigat alegerile primare republicane în încă trei state americane

Fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a ajuns la victorie în caucusurile republicane din Michigan, Missouri și Idaho, câștigând un impuls uriaș în cursa pentru nominalizarea Partidului Republican la președinție, potrivit Aljazeera. În toate cele trei state, sâmbătă, Trump a depășit-o pe Nikki Haley, fost ambasador la Națiunile Unite și ultimul său rival rămas.

Fostul președinte a câștigat acum fiecare concurs de nominalizare a statelor înainte de „Super Marți” de săptămâna viitoare, când alegătorii din 15 state americane și un teritoriu își aleg candidatul preferat pentru fiecare partid. În Michigan, Trump a învins-o pe Haley în toate cele 13 districte care au participat la caucusurile de nominalizare, potrivit Partidului Republican de stat. Peste 1.600 de membri ai partidului au participat la caucusul din orașul Grand Rapids din vestul Michigan, unde alegeau delegați pentru Trump sau Haley pentru convenția națională de nominalizare a partidului din iulie. În general, Trump a câștigat cu aproape 98% sprijin: 1.575 de voturi la doar 36 pentru Haley. Pete Hoekstra, președintele Partidului Republican din Michigan, a numit-o o „victorie copleșitoare, dominantă”.

Cu victorii în Iowa, New Hampshire, Nevada, Insulele Virgine americane, Carolina de Sud și acum Michigan, Missouri și Idaho, Trump este de departe liderul în cursă.

Pentru acest ciclu electoral, republicanii din Michigan au adoptat un sistem hibrid de nominalizare, împărțit între un primar și un caucus. Trump a câștigat convingător primarele de marți, asigurând 12 din 16 delegați . El a luat în joc toți cei 39 de delegați rămași din Michigan sâmbătă.

La una dintre cele 13 reuniuni ale caucusului, participanții – știind că Trump va câștiga cu ușurință – au decis să economisească timp, cerând pur și simplu oricui care a susținut-o pe Haley să se ridice.Într-o sală de 185 de delegați cu drept de vot, Carter Houtman, în vârstă de 25 de ani, era singura persoană care s-a ridicat în picioare.

„A fost puțin singur”, a declarat Houtman agenției de presă Reuters într-un interviu ulterior.

Houtman a spus că probabil va vota pentru Trump la alegerile generale din noiembrie, dacă el este nominalizat, dar a considerat că este important să-și susțină convingerile sâmbătă.

Nu mi-a plăcut felul în care s-a comportat Trump după ultimele alegeri”, a spus Houtman.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *