Traficul feroviar ar putea fi PARALIZAT: Angajații CFR amenință cu declanșarea grevei, după ce dialogul social a ajuns în impas

Angajații CFR  se alătură valului de proteste organizate în sectorul public în ultimele săptămâni și anunță desfășurarea unei greve de avertisment. Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane anunță că pe 15 septembrie va declanșa o grevă de avertisment, după ce dialogul social dintre ceferiști și stat a ajuns în impas.

Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane, cea mai mare și mai reprezentativă organizație sindicală a ceferiștilor din România, afiliată la Blocul Național Sindical, anunță public că în data de 15 septembrie 2023 va declanșa o grevă de avertisment”, potrivit unui comunicat.

Sindicaliștii susțin dialogul social dintre ceferiști și stat a ajuns în impas, motiv pentru care declanșează această grevă de avertisment. Printre motivele pentru greva de avertisment programată pe 15 septembrie se numără: lipsa bugetelor aprobate pentru sectorul feroviar, finanțarea inadecvată a infrastructurii feroviare, investițiile insuficiente în material rulant modern, salarii neadecvate și nerezolvarea problemelor legate de Statutul personalului feroviar.

Sindicatul cere sprijin din partea mass-mediei și a societății românești pentru acțiunea lor de protest social și subliniază că au epuizat toate căile de dialog și negociere cu autoritățile. Cu toate eforturile de flexibilitate și răbdare, lucrătorii feroviari consideră că este momentul să atragă atenția asupra problemelor grave care afectează economia și societatea românească. Grevă de avertisment va marca nevoia imperioasă de schimbare și îmbunătățire a situației din domeniul feroviar.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Traficul feroviar ar putea fi PARALIZAT: Angajații CFR amenință cu declanșarea grevei, după ce dialogul social a ajuns în impas

  • joi, 31 august 2023 la 10:56
    Permalink

    Ne cheama la alegeri la 4-5ani,voteaza legi,(195/2000)apoi tot ei nu le respecta!! La puscarie pt abuz in serviciu!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *