Toate trecerile de pietoni trebuie iluminate și semnalizate. Lungoci (PSD): „În județul Constanța sunt 200. Dacă în doi ani nu se rezolvă, vor curge amenzi! ”

Camera Deputaţilor a adoptat decizional proiectul de lege pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Prin iniţiativa legislativă administratorii de drumuri sunt obligaţi să asigure iluminatul public al trecerilor pentru pietoni nesemaforizate. Legea merge la promulgare. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul stabilirii obligaţiei autorităţilor administraţiei publice locale de a asigura iluminatul public al trecerilor pentru pietoni nesemaforizate. În acest context, deputatul social-democrat constănțean Lucian Lungoci a transmis faptul că autoritățile județene constănțene au la dispoziție doi ani să transpună prevederile legale, altfel vor… curge amenzi:

„Am adoptat legea prin care administratorii drumurilor de interes național și județean au obligația să asigure iluminarea corespunzătoare a trecerilor pentru pietoni, prin utilizarea unor sisteme de iluminat performante din punct de vedere energetic. În județul Constanța, rețeaua de drumuri județene tranzitează 94 de localități, existând un total de aproape 200 de treceri pentru pietoni nesemaforizate, care vor trebui iluminate conform acestei legi. Consiliul Judetean Constanta prin RAJDP, ca administrator al drumurilor de interes judetean, are la dispoziție 2 ani de la publicarea în Monitorul Oficial al României a prezentei legi, să instaleze aceste sisteme de iluminat. Altfel, vor fi amenzi. În localitățile unde s-au montat sistemele de iluminat s-a constatat o reducere cu 80% a numărului de accidente in care sunt implicați pietoni”, a transmis deputatul Lungoci.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *