Ți se face rău din cauza sporurilor pentru angajații din ministere: Munca la birou, mai periculoasă decât lupta în tranșee!

Angajații de la stat se pot plânge de orice numai de lipsa banilor nu. Munca la birou pare să fi ajuns mai periculoasă ca lupta în tranșee. Angajații de la stat cumulează spor după de spor pentru condiții grele de muncă. Fie că e vorba de statul la calculator sau de păstrarea unor informații confidențiale, la stat totul pare să fie greu și prin urmare e plătit în plus. Hotnews.ro. prezintă o listă fabuloasă a bonusurilor pe ministere.

Ministerul Afacerilor Interne are aproximativ 124.000 de salariați potrivit răspunsului oficial dat. În schimb, reprezentanții ministerului precizează că „nu dețin o evidență a datelor și informațiilor solicitate, întrucât forma de evidență nu permite selectarea informațiilor în discuție potrivit criteriilor menționate, iar un document care să îndeplinească aceste cerințe necesită o prelucrare individuală a fiecărui act/document în parte, activitate care excedează cadrul legal al Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare”.

Mai departe reprezentanții ministerului invocă o decizie a Curții de Apel București care spune:

Legea nr. 544/2001 nu impune nici unei instituții să prelucreze informațiile deținute pentru a furniza celor interesați un fel de statistici ‹‹ a la carte ›› ci se referă doar la furnizarea informațiilor în forma în care sunt deținute de instituție. Interpretarea contrară ar face ca activitatea de furnizare de informații să devină mult prea împovărătoare pentru instituția publică, fără nicio justificare în scopul pentru care a fost reglementat liberul acces al cetățenilor la informațiilor de interes public întrucât s-ar ajunge ca orice persoană să poată solicita instituțiilor publice efectuarea de studii mai mult sau mai puțin complexe cu privire la informațiile pe care acestea le dețin într-o formă brută”.

Ministerul Apărării are 86.149 de angajați dintre care tot atâția toți primesc sporuri:

spor pentru condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase – 81.000 salariați

spor pentru risc și suprasolicitare neuropsihică – 889 salariați

spor pentru izolare – 510 salariați

spor pentru păstrarea confidențialității – 167 salariați

spor pentru titlul științific de doctor sau doctor docent -1.084 salariați

spor pentru condiții deosebit de periculoase precum TBC, bruceloză, gripă aviară, febră aftoasă – 2.901 salariați

spor pentru personalul care lucrează cu cifrul de stat – 727 salariați

Ministerul de Externe anunță că are 2.188 de angajați și toți beneficiază de diverse sporuri.

spor de condiții de muncă grele, vătămătoare sau periculoase – 764 salariați

spor pentru cifrul de stat – 201 salariați

spor pentru soția / soțul neîncadrată / neîncadrat, pe timpul cât aceasta / acesta se află în întreținere permanentă în străinătate, precizăm că, în prezent – 519 salariați

spor pentru titlul științific de doctor – 157 salariați

spor pentru îndeplinirea atribuțiilor de prim-colaborator – 51 salariați.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *