Tanczos Barna (Mediu): „GATA cu spălări de mașină, piscine umplute, udarea legumelor din curte!”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat marți seara într-o intervenție în emisiunea Actualitatea moderată de Tudor Mușat că rezervele de apă sunt în scădere, prin urmare trebuie luate o serie de măsuri de prevenție:

„Rezervele sunt în scădere nu pot spune acum că ar fi în pericol, dar trebuie să avem mare grijă de apa potabilă, este primul avertisment, primul semnal de alarmă pe care l-am tras acum două săptămâni când au apărut primele localități cu restricții în privința consumului de apă. Am spus că vine o perioadă cu temperaturi mai scăzute, cu puțin de precipitații, după care vin două săptămâni de caniculă. Suntem în acest scenariu care poate să afecteze rezervele de apă, trebuie să avem mare grijă de ele, rațional, doar pentru consumul casnic, fără spălări de mașină în curte, fără piscine umplute, fără udarea legumelor din curte. Trebuie să avem grijă și de consătenii noștri, apa potabilă trebuie să ajungă pentru toți. Sunt măsurile de prevenție pe care le luăm”.

Acesta a spus care sunt regiunile cele mai afectate: „Sunt județele din Moldova care sunt cele care sunt cele mai afectate și câteva localități din zona de sud a țării. E foarte greu să se refacă această rezervă în sol pentru o perioadă scurtă. Precipitațiile în această perioadă sunt sub mediile anuale. Inclusiv Dunărea este la o cotă scăzută”.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *