SUA au trimis o nouă dronă deasupra Mării Negre, spre Crimeea, după mai multe manevre deasupra României

Statele Unite au trimis în Marea Neagră o dronă de recunoaștere RQ-4 Global Hawk cu indicativul FORTE10, informează RBC-Ucraina citând datele Flightradar24, pentru a studia flota rusă. Potrivit datelor de pe hartă, drona a făcut cerc în spațiul aerian al României timp de câteva ore, apoi a zburat în direcția Crimeei.

Drona a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din apropierea orașului Catania (Italia). Între timp, în spațiul aerian al României și al Poloniei se află și avioane de recunoaștere americane. Deasupra României – ER-3E Aries II (LK31) și Boeing RC-135W Rivet Joint (JAKE11), iar deasupra Poloniei – Boeing E-3 Sentry (NOVA61).

drona2
drona3
drona4

Reamintim că, la 14 martie, avioanele de vânătoare rusești Su-27 au doborât drona americană MQ-9 Reaper , care efectua o misiune de recunoaștere în spațiul aerian internațional deasupra Mării Negre. Statele Unite au eliminat software-ul confidențial din drona doborâtă și au declarat că acesta nu conținea informații valoroase pentru Rusia . Ieri, Rusia a anunțat că a obținut drona americană MQ-9 Reaper, care ar fi fost găsită în mare la 60 km de Sevastopol. În Statele Unite, se crede că Federația Rusă ar fi găsit epava dronei. În plus, SUA au prezentat o înregistrare video a unui atac asupra unei drone MQ-9 Reaper deasupra Mării Negre de către avioane de vânătoare rusești Su-27.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *