SUA au interceptat telefoanele diplomaților din Rusia, prin atacuri la Apple

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a transmis joi că a descoperit un complot al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a Statelor Unite care folosea un program malware, necunoscut până acum, pentru a penetra în special vulnerabilităţi de tip „backdoor” ale telefoanelor Apple, transmite Reuters. Potrivit FSB, câteva mii de telefoane Apple au fost infectate, inclusiv ale unor abonaţi interni ruşi.

FSB a mai afirmat că ţintele au fost telefoane aparţinând unor diplomaţi străini aflaţi în Rusia şi state ale fostei Uniuni Sovietice, inclusiv actuali membri NATO, precum şi în Israel, Siria şi China.

„FSB a descoperit o operaţiune de informaţii a serviciilor speciale americane prin intermediul dispozitivelor mobile Apple”, se spune în comunicat. Potrivit serviciului de informaţii rus, complotul arată o relaţie strânsă între Apple şi NSA. „Compania oferă agenţiilor de informaţii americane o gamă largă de oportunităţi de a monitoriza orice persoane de interes pentru Casa Albă şi partenerii lor în activităţile antiruse, şi proprii lor cetăţeni”, adaugă FSB.

În mod neobişnuit, acesta afirmă că operaţiunea a fost descoperită cu ajutorul Serviciului Federal de Gardă, care asigură protecţia demnitarilor ruşi.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *