Stroe (PSD): „Nu-mi amintesc ca noi să fi fost asociați cu furtul de lemne! Cerem un nou Cod Silvic!”

Defrișări și transporturi ilegale de lemne, protecția pădurii și Radarul Pădurilor… Una din marile probleme ale României, cu rezonanță pe plan internațional și cu o singură concluzie: România rămâne fără păduri, din cauza… mafiei lemnului. Până protejăm pădurile, s-ar putea să rămânem definitiv fără ele, așa că una din măsuri ar putea fi un nou Cod Silvic, care să fie și aplicat. În acest context, PSD arată faptul că pădurile nu pot deveni grădini botanice și, potrivit președintelui PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, se impune un nou Cod Silvic în ideea combaterii defrișărilor și transporturilor ilegale de lemn:

„Nu-mi amintesc ca, vreodată, Partidul Social Democrat să fi fost asociat cu exploatarea irațională a pădurilor țării și furtul de lemne. PSD a fost și rămâne apărătorul cel mai dedicat al pădurilor țării! Am promovat și aplicat cele mai consistente măsuri de combatere a defrișărilor ilegale și de protejare a pădurii. Am cerut un nou Cod Silvic, cu ajustări privind înăsprirea puternică a sancțiunilor față de tăierile și transportul ilegal de lemn, introducerea sistemului 112 la transportul de lemn, introducerea Radarul Pădurilor, preluarea în pază a pădurilor nepăzite. Afirm răspicat că pădurea trebuie protejată! Însă pădurea trebuie și rațional îngrijită și exploatată. Abandonarea, la cheremul naturii, așa cum trâmbițează închipuiți apărători ai mediului, nu înseamnă nici grijă și nici respect față de pădure! Exploatată rațional, resursa de lemne de foc poate însemna – mai ales în actualele condiții de criză! – salvarea de la îngheț pentru zeci de mii de familii, mai ales nevoiașe și din mediul rural. Prin urmare, este adevărat: pădurile nu sunt și nu pot deveni grădini botanice, dar sunt mai mult decât atât! Trebuie doar să găsim echilibrul corect între om și natură! Și să-l păstrăm!”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Stroe (PSD): „Nu-mi amintesc ca noi să fi fost asociați cu furtul de lemne! Cerem un nou Cod Silvic!”

 • marți, 4 octombrie 2022 la 14:19
  Legătură permanentă

  Senatorul PSD ne liniștește că PSD nu au furat lemne.
  Da cu ce furturi este PSD asociat?
  Ar fi interesant de aflat un răspuns onest care să îl comparăm cu ce știm din presa de 33 de ani și cu inventarul rămas de la comuniști.
  „Am cerut un nou Cod Silvic” ? Păi voi sunteți la guvernare, de la cine l-ați cerut? De la Bruxelles? Voi trebuia să îl faceți. VOI SUNTEȚI GUVERNUL. Voi trebuia să prindeți hoții că dor ați fost la guvernare majoritatea timpului in ultimii 33 de ani.
  Se pare că domnul senator știe cum bate vântul în pădure la parlament și a început campania electorală.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *