Stroe (PSD), despre protestul AUR de la Constanța: „Când nu te poți face remarcat prin soluții, atragi atenția prin scandal!”

Protestul spontan al AUR de la nivel național a avut o reflecție și la Constanța, unde aproximativ 200 de membri și simpatizanți ai partidului au pichetat miercuri seară sediul PSD Constanța. Înarmați cu steaguri tricolore și cu cele ale partidului, militanții AUR s-au prezentat la sediul PSD din bd. Lăpușneanu, pentru a aprinde lumânări, întrucât democrația a murit. Acțiunea a fost menită ca un răspuns la decizia coaliției de guvernare formată din PSD și PNL de comasare a alegerilor din acest an.

Social-democrații constănțeni nu au fost însă impresionați de lumânările și steagurile celor de la AUR, iar președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe a transmis faptul că AUR – dacă tot are mai mulți parlamentari – ar fi trebuit să urmeze procedurile legislativului, în loc să „ia cu asalt sediul unei formațiuni politice”:

„Chiar dacă protestul AUR din faţa sediului organizației noastre a fost neautorizat, PSD respectă dreptul fiecărui român de a se manifesta. Este greu de înțeles, însă, de ce AUR Constanța având doi senatori și un deputat în Parlamentul României nu a recurs la altă cale, cea a dezbaterilor în comisii, în plen sau a iniţierii unui proiect de lege pe această temă. Pentru acest partid, este mai ușor să ia cu asalt sediul unei formațiuni politice decât să urmeze  procedurile parlamentare, interesat fiind de interesele electorale decât de cele ale românilor. Acțiunea AUR  din fața sediului Organizație Județene PSD Constanța este definitorie pentru acest partid: când nu te poți face  remarcat prin idei și soluții, singura șansă este să atragi atenția prin scandal. PSD consideră că interesul românilor este ca prin comasarea alegerilor să fie reduse cheltuielile. Iar în acest sens acționează democratic, apelând la instrumentele legale atât la nivelul Parlamentului, cât și la cel guvernamental”, a transmis Felix Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *