Stroe (PSD), către liberali: „Am intrat la guvernare cu dorința sinceră de a pune umărul la salvarea țării! Unii din PNL să-și vadă de problemele PENALE”

Sunt tensiuni mari între PSD și PNL în aceste zile, între cele două partide de la guvernare forțându-se limitele de suportabilitate. Dacă liberalii au dat tonul, PSD-iștii au reacționat vehement: vor avea premier, din 2023, așa cum s-a stabilit! Altfel… alegeri anticipate. Evident, nici PNL și PSD nu vor în realitate rupă căruța coaliției, iar președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe, este cât se poate de tranșant: unii liberali să-și vadă de… dosarele lor penale:

„PSD a intrat la o guvernare grea, în vreme de criză profundă, cu dorința sinceră de a pune umărul la salvarea țării. La propriu. Dar și cu speranța – aproape convingere – că partenerii de coaliție, în special PNL, își vor respecta angajamentele reciproce asumate. Sigur, discuții despre o potențială și viitoare „rupere” a protocolului și nerespectare a principiului rotației guvernamentale au fost de la bun început evocate. Am avut însă și avem încredere. Și, probabil că apropierea termenului la care PSD va da, firesc și corect primul ministru, le dă unora frisoane și le creează fantezii nejustificate. Căutăm în continuare soluții pentru criza energetică, secetă, inflație, pandemie. Astea sunt problemele pe care cetățenii așteaptă să le rezolvăm! Noi ne-am respectat TOATE angajamentele asumate și în mod cert NU PSD va fi partenerul care să pericliteze relația de încredere între factorii politici – fie că e vorba de partide sau Președinție – garantul acestei alianțe politice. Cât îi privește pe cei care bagă bățul prin gard, ca liderul PNL Iași și alții, ar trebui să-și vadă în primul rând de problemele PENALE din propriile lor filiale. Și abia apoi să facă scenarii nerealiste și să viseze la funcții…”, a transmis senatorul Stroe.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.