Stațiunea Jupiter, coșmarul turiștilor în sezonul estival 2024: Lucrări de înnisipare, șantierul în plină desfășurare… pe plajă

Turiștii au parte de o priveliște dezolantă în sudul litoralului din România, unde se realizează lucrări și sunt nevoiți să facă plajă lângă șantier. Lucrările de înnisipare nu s-au finalizat, ci vor fi gata abia în toamnă. Astfel, specialiștii sfătuiesc turiștii să stea departe de mare. În stațiunea Jupiter, turiștii trebuie să treacă prin șantier pentru a ajunge în zona în care pot face plajă. Dacă până acum, lucrările de înnisipare se întrerupeau în perioada sezonului estival, în acest an lucruri nu mai stau la fel și ele sunt continuate în plină vară, informează observatornews.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că monitorizează zona, iar până acum nu s-au semnalat probleme. Dar, biologii de la Institutul Naţional de Cercetare Marină au transmis că nu este sigur ca turiștii să facă baie în marea de lângă șantier deoarece curenții se pot schimba foarte ușor și repede. Mai mult, nisipul răscolit din șantier ajunge în zona în fac turiștii intră în apă și devine tulbure, iar calitatea apei este deteriorată.

Chiar dacă lucrările de înnisipare sunt foarte importante pentru litoralul românesc, reprezentanții ANAT au sesizat la Ministerul Mediului faptul că ele nu se întrerup în plin sezon estival, pentru ca turiștii să nu fie deranjați de șantier.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Stațiunea Jupiter, coșmarul turiștilor în sezonul estival 2024: Lucrări de înnisipare, șantierul în plină desfășurare… pe plajă

  • vineri, 12 iulie 2024 la 14:26
    Legătură permanentă

    “Lucrarile nu se intrerup in sezonul estival pentru ca turiștii sa nu fie deranjați de șantier”.
    Verifica cineva ce scrieți aici? Ați făcut limba română cu femeia de serviciu?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *