Stațiune nouă pe litoralul românesc: Plaja din Agigea, construită după modelul grecesc

agigea litoral

Agigea, localitatea aflată în sudul litoralului românesc, între Constanța și Eforie Nord, s-a putea să fie cunoscută, în curând, și ca stațiune turistică, nu numai ca port la Marea Neagră. Până nu cu multă vreme în urmă, în Agigea erau doar două suprafețe de nisip tehnologice, adică nu erau destinate turiștilor, dar, după înnisipare, a apărut o nouă plajă turistică cu o suprafață de 12.000 de metri pătrați.

Este un nisip bun pentru plajă, ușor de călcat pe el, iar intrarea în apă este o intrare lină, o intrare care păstrează nivelul de echilibru al pantei submerse”, spune Marius Stamat, managerul unei companii constructoare, pentru stirileprotv.ro.

Conform sursei citate dezvoltatori imobiliari germani și israelieni s-au arătat interesați să construiască ansambluri hoteliere, restaurante, dar și vile de vacanță, după modelul mediteranean. De altfel, sute de milioane de euro au fost deja cheltuite în zona Agigea, în care s-au construit până acum apartamente de vacanță, vile, dar și apart-hoteluri. Mulți dintre cei care au investit până acum în zonă sunt tineri, mulți din străinătate, care au văzut oportunitatea unui câștig imobiliar sau au achiziționat un loc pentru petrecerea vacanțelor.

Primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, are deja o viziune despre cum ar putea arăta noua stațiune turistică după modelul grecesc, cu un design vesel, prietenos, relaxant, dar puțin mai altfel.

„Ca și situație impusă vom avea culori alb, roșu. Alb culoarea cărămidei, pereții să fie albi. Încercăm să mergem pe un stil mediterranean sau cât mai apropiat de acest stil”, spune edilul.

Entuziasmul investitorilor imobiliar e împărtășit și de edil, care a luat în calcul transformarea comunei Agigea în stațiune turistică, și are de gând să organizeze un referendum, urmând sî ceară părerea localnicilor pe această temă, cel târziu până-n toamnă.

Vă dați seama, va fi mult mai aglomerată zona, o altă oportunitate pentru turismul românesc”, spune managerul unui restaurant pescăresc din zonă.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *