Statele UE au agreat al OPTULEA pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Țările membre ale Uniunii Europene, la nivel de ambasadori, au ajuns miercuri la un acord politic cu privire la al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei, reprezentând astfel un „răspuns puternic european la anexările ilegale” de teritorii ucrainene.

Ambasadorii au ajuns la un acord politic cu privire la noi sancțiuni împotriva Rusiei – un răspuns puternic al UE la anexările ilegale de teritorii ucrainene de către Putin”, a anunțat președinția cehă a Consiliului Uniunii Europene într-un mesaj publicat pe Twitter.

Pe aceeași rețea de socializare, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a salutat consensul la care au ajuns statele membre cu privire la cel de-al optulea pachet de sancțiuni.

„Am acționat rapid și decisiv. Nu vom accepta niciodată referendumurile false ale lui Putin și niciun fel de anexare în Ucraina.  Suntem hotărâți să continuăm să facem Kremlinul să plătească”, a menționat aceasta.

Potrivit mesajului de pe Twitter al preşedinţiei cehe, pachetul include: interzicerea transportului naval al ţiţeiului rusesc către ţări terţe peste plafonarea preţului la petrol şi o interzicere a serviciilor aferente; extinderea interdicţiilor de import asupra mărfurilor – produse din oţel, pastă de celuloză, hârtie, utilaje şi aparatură de uz casnic, produse chimice, plastic, ţigarete etc.; interdicţia de a furniza servicii de IT, inginerie şi juridice entităţilor ruse şi o extindere a interdicţiei privind exportul de tehnologie; o extindere a regimului de sancţiuni la Herson şi Zaporojie.

Măsuri similare au fost adoptate anterior și de Statele Unite, care au anunțat că suplimentează lista sancțiunilor, completând-o cu cei care au sprijinit „sectorul de apărare al Rusiei”, după ce și Marea Britanie a recurs la gesturi similare.

Amintim că Liderii celor 27 de țări membre UE, precum și președinții Comisiei Europene și Consiliului European, au adoptat vineri o declarație comună prin care au respins cu fermitate anexarea ilegală a patru regiuni ucrainene, și anume Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson, de către Rusia.

Într-un gest similar, statele membre G7 la nivel de miniștrii de externe, precum și Înaltul Reprezentat al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, au reiterat că nu vor recunoaște niciodată ”referendumurile” organizate și aceste zone și au condamnat gestul liderului de la Kremlin ce a succedat această presupusă „consultare” a populației.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “Statele UE au agreat al OPTULEA pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

 • joi, 6 octombrie 2022 la 11:44
  Legătură permanentă

  Ursula nealeasa ne spune „Am acționat rapid și decisiv. Nu vom accepta niciodată referendumurile false ale lui Putin și niciun fel de anexare în Ucraina. Suntem hotărâți să continuăm să facem Kremlinul să plătească”
  Când e vorba să dea bani și arme să continue macelul in Ucraina acționeaza rapid și decisiv. Când e vorba de a da pensii și salarii și prețuri decente la gaz și curent amărâților europeni nu sunt prea decisivi și nici rapizi.
  Cea care nu a fost votată de nimeni in funcția de Iohanisul Europei vorbește că nu recunoaște referendumuri la care au participat zeci de mii de oameni.
  Să facă Kremlinul să plătească? Noi platim toate sancțiunile ce voi politicienii nealeși ați pus pe noi.
  România a devenit doar o colonie tacută a Bruxelului.
  Ar fi timpul să votăm un guvern naționalist care ține la țara asta și nu acceptă cu capul plecat ordine de la străini.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *