Spania introduce AMENZI pentru folosirea aerului condiționat la o temperatură… sub 27 de grade

Aerul condiţionat nu trebuie să fie setat la o temperatură mai mică de 27 de grade în spaţiile publice, iar lumina din vitrine va trebui stinsă noaptea, sunt două dintre măsurile care intră în vigoare în Spania începând de miercuri, pentru a îndeplini obiectivele de economisire a energiei stabilite în Uniunea Europeană, relatează agenţia EFE. Vicepreşedintele şi ministru al Tranziţiei Ecologice, Teresa Ribera, a subliniat că înainte de a amenda va fi necesară o marjă pentru a cere să se respecte limitările, precum aerul condiţionat să nu fie setat la o temperatură mai mică de 27 de grade vara şi 19 grade iarna. Această măsură va fi obligatorie în clădirile publice, magazine, teatre, cinematografe, locuri de agrement, staţii de tren, aeroporturi, dar nu şi în colegii şi universităţi, centre de zi, centre sanitare sau săli de sport şi nici în camerele de hotel, fiind spaţii private.

Oprirea la ora 22:00 a iluminatului vitrinelor şi edificiilor publice neocupate, cu excepţia iluminatului monumentelor, este pusă la îndoială de cei care avertizează că se va reduce siguranţa pe străzi, vor fi aduse prejudicii comerţului şi Spania va fi unica ţară care va aplica o astfel de măsură.

Guvernul de coaliţie apără aceste măsuri puse în aplicare în baza unui decret, care necesită o validare ulterioară a Parlamentului şi pe care le resping în principal regiunile guvernate de conservatorul Partid Popular, principala formaţiune de opoziţie în Parlamentul spaniol. Regiunea Madrid a anunţat că va reclama la Tribunalul Constituţional aceste măsuri, care fac parte din angajamentul faţă de Bruxelles de a reduce cu 7% consumul de gaze, în faţa temerilor că Rusia va opri la iarnă furnizarea şi preţurile vor urca şi mai mult în contextul războiului din Ucraina, mai scrie EFE.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *