Sorin Grindeanu anunță investiții de 1,5 miliarde de euro în Portul Constanța

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat miercuri, 15 mai, investiții masive de 1,5 miliarde de euro în Portul Constanța și infrastructura feroviară din proximitatea acestuia. Anunțul a fost făcut în urma participării sale, alături de premierul Marcel Ciolacu, la inaugurarea unei investiții și la începerea lucrărilor la un nou proiect în zonă, în valoare totală de 115 milioane de euro.

Potrivit ministrului Grindeanu, din suma totală de 1,5 miliarde de euro, 500 de milioane de euro vor fi destinate investițiilor în cadrul Portului Constanța. Acestea includ modernizarea drumurilor interne, extinderea capacității de transport a mărfurilor și lucrări de dragare pentru a facilita accesul navelor, precum și îmbunătățiri în infrastructura de apă, canalizare și energie electrică.

“Una din nemulţumirile pe care le-am avut a fost legată de accesarea fondurilor europene pentru zona navală şi am fost obligat să iau anumite decizii. În perioada următoare, e o chestiune de săptămâni, avem licitaţii din fonduri europene de jumătate de miliard de euro în port. (…) Portul Constanţa reprezintă una din priorităţile noastre. Am investit în calea ferată, acum avem aceste investiţii de aproximativ jumătate de miliard şi avem şi acele investiţii în calea ferată de circa un miliard în jurul Portului Constanţa”, a declarat ministrul Grindeanu.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *