SONDAJ în Ungaria: Majoritatea maghiarilor consideră DĂUNĂTOARE sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei

Mai mult de 70% dintre maghiari se opun sancțiunilor împotriva Rusiei, a anunțat centrul de cercetare a opiniei publice Századvég, miercuri, 7 septembrie. Conform sondajului realizat în septembrie, 72% dintre respondenți au considerat că sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și SUA împotriva Rusiei sunt mai degrabă dăunătoare pentru Europa și pentru Ungaria. 21% dintre cei chestionați au descris restricțiile ca fiind destul de utile. De asemenea, 50% dintre maghiari au descris sancțiunile ca fiind excesive, iar 25% ca fiind suficiente. 20% dintre respondenți au considerat că restricțiile împotriva Rusiei sunt insuficiente.

O mare majoritate, aproximativ 86%, a declarat că ar trebui inițiate discuții de pace între Rusia și Ucraina. Unsprezece procente s-au opus. La 28 august, ministrul ungar de externe Péter Szijjártó a declarat că nu dorește să poarte discuții privind sancțiunile împotriva petrolului și gazelor rusești. El a spus că Europa nu poate scăpa fizic de dependența energetică de Rusia în viitorul apropiat. De asemenea, la 24 august, Szijjártó a declarat că Ungaria este interesată de pace cât mai curând posibil și că nu intenționează să ia parte la un nou pachet de sancțiuni energetice împotriva Rusiei. Ministrul a subliniat că țara nu va putea să se aprovizioneze cu energie fără combustibil rusesc.

Viktor Orban critică din nou UE

Premierul maghiar Viktor Orban critică din nou Uniunea Europeană pentru sancțiunile pe care le impune Rusiei. „Inflația brutală și lipsa de energie cauzată de sancțiunile de la Bruxelles îngenunchează Europa. Chiar și în această situație dificilă, facem ceea ce ne cere casa. Va fi gaz și curent în Ungaria”, a spus Orban, pe pagina sa de Facebook.

Orban, un aliat al lui Putin, a criticat în repetate rânduri sancțiunile împotriva Rusiei. El cere negocieri de pace, astfel încât războil să ia sfârșit. Ungaria este o țară dependentă de gazul rusesc.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *