Șoigu, în delir: „Vom avea o nouă Uniune Sovietică! Toată lumea va trăi în pace și armonie!”

Un videoclip cu discursul ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, adresat liderilor militari şi politici ai Rusiei e în tendințe pe rețelele de socializare:

La acea vreme, sunt absolut sigur, mai ales generația mea, eram absolut convinși că toate acestea erau temporare, iar țara noastră va fi din nou mare și puternică. Va fi din nou Uniunea Sovietică și nimeni nu va merge nicăieri. Toată lumea va trăi în pace și armonie”, a spus Serghei Șoigu.

Ucraina a declarat anterior că conflictul actual este o încercare de a relua țara, care a fost eliberată de sub conducerea Moscovei odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991. Și Vladimir Putin dă dovadă de nostalgie când vorbește despre URSS și despre destrămarea uniunii. Uniunea Sovietica a fost „Marea Rusie”, iar destramarea URSS a reprezentat „cea mai mare catastrofa geopolitica a secolului trecut”, a spunea Vladimir Putin în 2011. El l-a acuzat pe fostul lider rus Mihail Gorbaciov de faptul că a renunțat la putere în 1991 chiar cu o zi înaintea datei la care era prevăzută semnarea, cu Belarus și Kazahstan, a acordului pentru constituirea unei noi Uniuni. Putin a vorbit despre momentul destrămării URSS în cadrul unei întâlniri cu veterani și pensionari, afirmând că „oamenilor li s-a promis atunci că vor trăi ca la Paris sau Londra”.

Ministrul rus al Apărării anunță bilanțul în Ucraina

În timpul „operațiunii militare speciale” desfășurate în Ucraina în luna iulie, 34 de avioane ucrainene au fost doborâte, iar 39 de rachete ale complexului operativ-tactic Tochka-U au fost interceptate, a declarat marți ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, în cadrul unei conferințe telefonice.

Forțele armate ruse continuă să protejeze instalațiile civile din zonele eliberate de armele inamice de atac aerian. Numai luna trecută au fost doborâte 34 de avioane ucrainene, au fost interceptate 39 de rachete ale complexului Tochka-U, precum și 226 de proiectile ale sistemelor de rachete cu lansare multiplă, inclusiv de fabricație străină. Mii de civili au fost salvați prin aceasta„, a declarat Șoigu, potrivit agenției ruse Interfax.

Livrările necontrolate de arme occidentale către Ucraina amenință grav securitatea regiunii. În total, ca urmare a atacurilor trupelor rusești asupra instalațiilor militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, au fost distruse 33 de obuziere americane M777, cinci lansatoare ale sistemului de rachete anti-navă Harpoon. De asemenea, au fost distruse șase lansatoare și peste două sute de rachete ale sistemelor de rachete cu lansare multiplă (MLRS) de foc HIMARS”, a declarat ministrul rus al Apărării.

De asemenea, potrivit acestuia, în ultimele două săptămâni, Forțele Armate ale Ucrainei „au pierdut 396 de sisteme de rachete antitanc Javelin și EnLo, precum și 125 de sisteme de apărare antiaeriană portabile (MANPADS) de tip Stinger”.

Șoigu a adăugat că șase așezări din Republica Populară Donețk au fost eliberate recent în timpul unei operațiuni militare speciale din Ucraina, „eliberarea RPD” decurge conform planului.

După preluarea controlului asupra teritoriului Republicii Populare Lugansk, se planifică eliberarea Republicii Populare Donețk. Recent, au fost eliberate așezările Grigorovka, Berestovoye, Stryapovka, Pokrovskoye, Semigorye și Novoluganskoye”, a declarat el. „Centrala termică din Uglegorsk, cea mai mare din Europa, cu o capacitate de proiectare de 3.600 de megawați, a trecut sub controlul nostru”, a spus Șoigu.

La 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret de recunoaștere a independenței Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Pe 24 februarie, el a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina. Ca răspuns, Occidentul a impus sancțiuni pe scară largă împotriva Rusiei și a început să ajute Ucraina cu finanțe și arme.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *