Sistemul „garanție-returnare” RetuRO nu garantează și faptul că iți primești banii înapoi

Guvernul a aprobat pe 30 noiembrie 2023 Hotărârea de Guvern privind sistemul garanție-returnare pentru ambalaje nereutilizabile (SGR), care prevede o garanție de 50 de bani pentru orice ambalaj de băutură achiziționată. În esență, legea sună grozav, însă în practică s-a dovedit greu de implementat. Mai mult, putem plăti în plus pentru fiecare sticlă, dar nu avem certitudinea că ne vom recupera banii.

Ce prevede regulamentul Garanție-Returnare

  • Ambalajele pot fi returnate la orice magazin de băuturi, de la chioșcurile mici până la hypermarketurile mari. Garanția poate fi primită sub formă de bani sau voucher, acesta din urmă putând fi schimbat în numerar la casă.
  • Ambalajele trebuie să fie intacte, fără urme de presare sau deteriorare a etichetei. Nu este necesar să le spălăm înainte de returnare.
  • Pentru a recunoaște ambalajele eligibile pentru garanție, trebuie căutat logo-ul SGR și inscripția “Ambalaj cu garanție” pe etichetă. Acestea sunt condițiile clare prevăzute în regulament, asigurând că logo-ul este vizibil.În lipsa acestor elemente de identificare, ambalajele nu beneficiază de garanție și nu pot fi preluate prin Sistemul Garanție-Returnare.

În mod normal, atunci când a fost aprobată această Hotărâre de Guvern, lucrurile trebuiau să fie clare pentru toată lumea, în special pentru retaileri, printr-o campanie de informare distribuită cu bunăvoință și interes din partea autorităților. Aceasta este cu atât mai importantă, având în vedere că toți acești retaileri sunt obligați prin lege să se înscrie în program, arată stiripesurse.ro.

Mulți dintre aceștia susțin că procesul este anevoios și că nu li s-a explicat ce trebuie să facă. În plus, lipsa spațiului pentru depozitare reprezintă o problemă reală. Magazinele cu suprafețe sub 200 de metri pătrați sunt obligate să se asocieze și, cu sprijinul primăriei, să stabilească un punct comun de colectare, mai arată sursa citată.

Fiecare retailer, oricât de mic ar fi, este obligat să primească recipientele marcate cu simbolul de garanție pentru reciclare și să returneze banii clienților, atâta timp cât magazinul respectiv vinde astfel de produse.

Din 80.000 de operatori economici, doar 20.000 au semnat contractul cu proiectul de economie circulară Returo. Compania a cerut amânarea implementării sistemului, însă ministrul Mediului, Mircea Fechet, a respins-o. În aceste condiții, Returo se plânge că programul le ridică foarte multe probleme de logistică.

Legea în discuție pune sub presiune micii comercianți, care invocă lipsa spațiului ca pretext pentru neputința de a onora garanțiile clienților. Situația este una întâlnită frecvent în întreaga țară. Chiar și în București, procesul de returnare a unei simple sticle poate deveni o provocare majoră în magazinele mici sau în cafenele. Unii comercianți își impun propriile reguli, ignorând prevederile legale și creând o atmosferă de incertitudine pentru consumatori.

În aceste condiții, clienții rămân cu două opțiuni. Fie acceptă pierderea și își văd de drum, fie sunt nevoiți să parcurgă un drum obositor către un punct de colectare, altfel spus: efort și pierdere de timp.

Cu toate că majoritatea comercianților sunt conștienți că acțiunile lor sunt în afara legii, mulți își asumă riscul, având în vedere că puțini consumatori vor depune reclamații sau vor insista în obținerea drepturilor lor, mai ales că vorbim de un mărunțis de 50 de bani. În concluzie, multe aspecte ale acestui program care a fost grăbit doar în ideea de a fi bifată încă o realizare guvernamentală, nu pot fi decât în detrimentul consumatorilor.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *