Sindicatele din Sănătate ameninţă Guvernul cu greva generală: „Străinii le comandă și ne controlează!”

Sindicaliștii din Sănătate amenință Guvernul cu declanșarea grevei generale în sistemul sanitar nemulțumiți de noua lege a salarizării care are în PNRR termen de redactare până pe 31 martie 2023. Cele 5 mari confederații sindicale ( CNSRL – Frăția , Cartel Alfa , CSN MERIDIAN, BNS, CSDR , au semnat un document comun prin care amenință Guvernul cu greva generală. Sindicaliștii sunt total revoltați de secretomania Guvernului in privința noii legii a salarizării. Termenul de redactare a legii , conform PNRR, este 31 martie 2023!

„Străinii le comandă și ne controlează”

Uniunea TESA susține total această inițiativă, ținând cont de atitudinea inadmisibilă a PSD, aflat și acum la putere, care a discriminat grav prin legea salarizării nr. 153 / 2017, timp de mai bine de 5 ani, categorii largi de lucrători, iar „în sănătate au lovit barbar în personalul TESA, personalul BBC și personalul auxiliar – sanitar”:

„Ii avem din nou la putere la Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății si din nou EI vor elabora o nouă lege a salarizării! De această dată, străinii le comandă și ne controlează! PNRR ( UE) a stabilit jalonul și modificare legii salarizării până la 31 Martie 2023!”

„Tăcerea şi acțiunea in subteran a Guvernului nu ne miroase a bine”

Alți străini ( Banca Mondială) , ne vor da lecții de „consultanță” , pe 1,5 milioane euro, pentru a ne învață pe noi ,românii , cum trebuie făcută corect o lege a salarizării, mai susțin aceștia:

Au fost „obligatoriu“ angajați ! O fi de bine , o fi de rău ? Dumnezeu știe! Ministrul Budăi ține totul „la secret“! Banca Mondială se ocupă în general de consultanță în țări din lumea a treia ! Și se pare că da , noi ne comportăm ca o țară din lumea a treia , complet dominată și subordonată! Măcar de am avea ceva de câștigat din acestă “internațională” ! Dar tăcerea si acțiunea in subteran a Guvernului nu ne miroase a bine”, scrie Uniunea Tesa din Sanatate pe Facebook.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *