Sesizare penală a Gărzii de Mediu Constanța, pentru îngroparea deșeurilor în lacul Techirghiol

Pentru soluționarea unei petiții, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Constanța au desfățurat acțiuni de control în zona Bălții Tuzla, împreună cu inspectori ai ABA Dobrogea-Litoral și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate Constanța. Pe malul bălții, cât și în cuveta acesteia, au fost identificate deșeuri preponderent inerte (pământ, moloz, resturi din construcții și demolări), în amestec cu deșeuri reciclabile.

garda 1

Balta Tuzla se situează în interiorul ariei protejate ROSPA 0061 Lacul Techirghiol. Pe suprafețe mari, malul bălții nu mai are aspect natural, deșeurile au fost abandonate pe mal, acoperite cu pământ și împinse spre apă. Astfel, Garda de Mediu amintește faptul că sunt interzise eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate, îngroparea deșeurilor de orice fel și activitățile din perimetrele ariilor naturale protejate de interes comunitar care pot să genereze poluarea sau deteriorarea habitatelor.

Pentu identificarea făptuitorilor și tragerea acestora la răspundere, Garda Națională de Mediu Constanța a înaintat sesizare penală, pentru încalcarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor și OUG 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *