Senator rusofil a preluat președinția… Adunării Parlamentare a NATO

Senatoarea rusofilă de dreapta franceză Joëlle Garriaud-Maylam a fost aleasă săptămâna aceasta la conducerea Adunării parlamentare a NATO, în ciuda eforturilor unor state de a-i dejuca ambițiile, potrivit intelligenceonline.com. Aceasta i-a succedat congresmanului american Gerald E. Connolly. Potrivit ziare.com, mecanismul prin care ea a ajuns în fruntea Adunării Parlamentare NATO este unul al „alternanței”, similar și cu ceea ce se practică în Parlamentul European.

Sunt alternate partidele politice și, cum fostul președinte al Adunării NATO era un democrat din SUA, Gerald Connolly, cutuma cerea ca rolul să-i revină acum unui conservator din Europa, iar cum Franța avea o femeie conservatoare (membră a partidului Les Républicains) ca vicepreședintă a Adunării, iar acest post nu a revenit încă niciodată până acum unei femei, a tras cartea câștigătoare.

Joëlle Garriaud-Maylam, care este și colonel în rezervă, nu doar că și-a afișat ani de-a rândul peste tot filo-putinismul, dar, invitată în toamna trecută la Sankt-Petersburg la nunta Marelui Duce moștenitor al Romanovilor, ea a sărbătorit la locuința lui Putin și a postat pe Facebook fotografii cu ea și diverse personalități, printre care și cu extremistul Aleksandr Dughin, pe care ea îl numește: „un pasionant politolog”, arată sursa citată.

Desigur, nu doar prezența ei, în toamna trecută, la masa lui Putin ridică semne de întrebare, dar și faptul că ea l-a lăudat pe ideologul Aleksandr Dughin, care îndeamnă pe față la anexarea unor țări vecine cu Rusia pentru a reface vechiul spațiu sovietic. În aprilie anul trecut, senatoarea Joëlle Garriaud-Maylam postase pe Twitter laude fără rezerve pentru poliția rusă și felul în care s-a implicat în manifestațiile de protest după condamnarea opozantului Aleksei Navalnii.

De îndată ce ea a devenit, pe 21 noiembrie, președinta Adunării parlamentare a Alianței Nord Atlantice, site-ul NATO anunța că a declarat că Joëlle Garriaud-Maylam „condamnă Rusia și sprijină Ucraina“.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *