Șeful diplomației UE: „O parte a societății europene NU mai vrea să sprijine Ucraina! Trebuie să luptăm ÎMPOTRIVA acestui mod de gândire”

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, afirmă că o parte a societății europene este înclinată să nu mai sprijine Ucraina.

„I-am echipat (pe ucraineni, n.r.) bine”, a declarat Borrell într-un interviu publicat joi în ziarul spaniol El Mundo. „Trebuie să menținem efortul, nu trebuie să cedăm. Tentația de a renunța există într-o parte a societății europene, ei vor să pună capăt războiului pentru că nu pot suporta consecințele, costurile”, a adăugat șeful diplomației europene. „Trebuie să luptăm împotriva acestui mod de gândire.” Potrivit acestuia, există câte un astfel de caz printre membrii și candidații la aderarea la UE.

Borrell a precizat că „Rusia nu va renunța, dar scopul este de a face acțiunile sale neproductive”. De asemenea, el și-a exprimat teama că forțele armate ruse ar putea folosi arme chimice în Ucraina.

„Nu este momentul să dăm dovadă de slăbiciune, trebuie să sprijinim (Kievul) fără fisuri și să rezistăm la intensitatea testelor“, a adăugat șeful diplomației europene. „Nu vom ajunge în situația de a pierde încălzirea acasă. Nu vreau război, dar este clar că acesta se va câștiga pe câmpul de luptă, diplomația este blocată”, crede Borrell.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *